Diyarbakır"da polis memuru Özgür Yiğen, geçen yıl şehit edilen polis ağabeyiyle ilgili duruşmada beylik tabancasıyla sanıklara ateş etmek istedi. Mahkeme karıştı. Yiğen"i jandarma ve polis etkisiz hale getirdi.



Geçen yıl öldürülen ağabeyi Özkan Yiğen"in cenazesinde görülen Özgür Yiğen (üstte) dün gözaltına alındı.

Diyarbakır" da, geçen yıl bir kavgayı ayırmaya çalıştığı sırada silahla vurularak şehit edilen polis memuru ağabeyi Özkan Yiğen"in intikamını almak isteyen polis memuru Özgür Yiğen, "müşteki" sıfatıyla katıldığı duruşmada beylik tabancasıyla sanıkları öldürmek istedi. Tabancasını sanıklara doğrultan Yiğen"i jandarma ve polis memurları etkisiz hale getirdi. Yiğen gözaltına alındı.
Geçen yıl 28 Ağustos"ta Yenişehir"e bağlı Dokuzçeltik köyünde Tanrıverdi ile Ertan aileleri arasında çıkan bir kavgayı ayırmak isterken ağır şekilde yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan polis memuru Özkan Yiğen"i (26) öldürmekle suçlanan tutuklu sanıklar Salih, Ramazan, Mehmet Emin, Murat, Aziz ve Muhittin Tanrıverdi"nin yargılanmasına başlandı.

"Hepinizi öldüreceğim!"

Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi"ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar ve avukatları ile şehit edilen polis memurunun kardeşi, Ankara Emniyet Müdürlüğü"nde görevli polis memuru Özgür Yiğen de müşteki sıfatıyla katıldı. Sivil kıyafetli Yiğen, kimlik tespitinin yapılacağı sırada belinden çıkardığı tabancasının namlusuna mermi sürüp sanıklara doğrulttu. Jandarma ve polisin müdahalesi üzerine, Yiğen ile görevliler arasında başlayan boğuşma koridorlara taştı. Sanıklara ve yakınlarına, “Hepinizi öldüreceğim. O... çocukları” diye bağırıp küfreden Yiğen gözaltına alındı.

Kimliğiyle girmiş

Daha önce ağabeyiyle Diyarbakır"da görev yaptığı belirlenen Yiğen"in, sivil kıyafetle geldiği adliye girişinde, polis kimliğini göstererek x-ray cihazından silahıyla rahatlıkla geçtiği belirtildi. Mahkemenin, 7 Ocak"ta Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü"nden adliye binasında önlem alınması için talepte bulunduğu da ortaya çıktı. Mmahkeme, Özgür Yiğen hakkında suç duyurusunda bulundu. Duruşma salonundaki 5 avukatın da suç duyurusunda bulunacağı belirtildi. Duruşma ertelendi.

Milliyet