Duruşmada bir izleyicinin cep telefonu çaldı. Cep telefonun melodisinin ‘mehter marşı’ olması salondaki diğer seyirciler ve sanıkların tepkisine neden oldu. Örgüt yöneticiliği ile suçlanan tutuklu sanık Ulaş Erdoğan, “Bir bu eksikti faşizmin propagandasını yapıyorlar" diye bağırdı.

Devrimci Karargah terör örgütüne yardım ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ikinci kez hakim karşısına çıktı. 20’si tutuklu 57 sanığın yargılandığı davanın duruşmasında ‘mehter marşı’ gerginliği yaşandı. 

"FAŞİZMİN PROPAGANDASINI YAPIYORLAR"

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada bir izleyicinin cep telefonu çalmaya başladı. Cep telefonun melodisinin ‘mehter marşı’ olması salondaki diğer seyirciler ve sanıkların tepkisine neden oldu. En sert tepkiyi ise davanın sanıklarından ve örgüt yöneticiliği ile suçlanan tutuklu sanık Ulaş Erdoğan gösterdi. 

Cep telefonunun mehter marşı melodisi ile çalması üzerine Erdoğan, “Bir bu eksikti faşizmin propagandasını yapıyorlar" diye bağırdı. Kısa bir süre sonra aynı telefonun tekrar çalması üzerine mahkeme başkanı telefonların kapatılması uyarısında bulundu.