İzmir'de geçen şubat ayında Esat Beşok ile İdris Turşak'ın ölümü, iki kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kumar çatışması davasının duruşması öncesinde taraflar arasında çıkan kavgada biri tabanca, diğeri bıçakla 2 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedaviye alınırken, duruşma ertelendi.

Geçen 3 Şubat'ta Alsancak'taki Meksika Sokağı üzerinde meydana gelen olayda, suç örgütü lideri olmak ve cinayete azmettirmekten hükümlü cezaevindeki Erol Beşok'un oğlu 28 yaşındaki Esat Beşok ile Pasaport'ta bir restoran işleten 34 yaşındaki İdris Turşak, iddiaya göre kumar organizasyonu düzenleme yüzünden karşı karşıya geldi. Turşak, silahıyla Esat Beşok'u başından, yanındaki Y.C.'yi de kolundan vurdu. Kaçarken de kendisi vurularak olay yerinde öldü. Olayda ayrıca, taraflarla hiç ilgisi olmayan bir kişi de yaralandı. Esat Beşok, tedavi gördüğü hastanede 17 gün sonra yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan zanlılar Y.C., arkadaşı H.E. ile İdris Turşak'ın şoförü İ.E.T, sevk edildikleri adliyede tutuklandı. Dosyayı inceleyen Cumhuriyet Savcısı tutuklu sanıklar Y.C., H.E. ve İ.E.T ile haklarında yakalama kararı bulunan H.S. ve H.U. hakkında 'Kasten öldürme, kemiklerin kırılmasın sebebiyet verecek şekilde silahla kasten yaralama ve ruhsatsız tabanca taşımak' suçlarından müebbet ve 12'şer yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanıklardan İ.E.T. tahliye edildi.

DURUŞMA ÖNCESİ YARALAMA

Davanın bugünkü ikinci duruşması öncesi, yaklaşık 80'er kişilik gruplar halinde İzmir Adliyesi'ne gelen iki taraf arasında kavga çıktı. İlk olarak, İzmir Adliyesi'nin Sosyal Tesisler tarafında Bülent Özmen tabancayla sağ ayağından vurularak yaralandı. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Özmen tedaviye alındı. Olayda park halindeki bir cipe de kurşun isabet etti. Bu olayın ardından bu kez Adliyenin Adli Tıp Kurumu tarafında, Cihan Duman bıçakla yaralandı. Duman da Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Gerginlik üzerine adliyedeki güvenlik önlemleri arttırıldı, çok sayıda çevik kuvvet polisi sevkedildi.

DURUŞMA ERTELENDİ

5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında tutuklu sanıklar hazır bulundurulurken, tarafların avukatları da katıldı. Duruşma dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi. (NSK)