Beko Basketbol Ligi'nin açılış haftasının son maçında Galatasaray Cafe Crown, OYAK Renault'yu 68-63 yendi. Galatasaray, organize hücumlar sonucunda pota altından Cemal ve Washington, dışarıdan da Evren ile basketler bularak ilk periyottan 24-10 üstün ayrıldı. 2. periyoda sert savunma ile başlayan OYAK Renault karşısında sarı-kırmızılılar Rancik ve Washington'ın etkili oyunuyla ilk yarıyı 40-28 önde kapattı. İkinci yarıya da iyi başlayan Galatasaray, kötü bir görüntü ortaya koyan rakibi karşısında son çeyreğe de 55-41 üstün girdi. Son periyotta mücadelesini üst seviyeye çeken OYAK Renault, Heytvelt ve Ahmet'in skorer oyunuyla farkı kapatmaya çalıştı. Konuk takım son dakikada farkı 4 sayıya (65-61) kadar indirmeyi başarsa da Galatasaray, kontrollü oyunuyla, baştan sona üstün olduğu karşılaşmadan 68-63 galip ayrıldı.

ASLANIN SKORERİ RANCİK
Galatasaray'da yeni oyunculardan ABD'li Washington 12 sayı bulurken, Slovak Rancik ise 18 sayı ile sarı-kırmızılıların en skorer oyuncusu oldu.

CEMAL NALGA İÇİN DİLEKÇE VERİLDİ
Oyak Renault dün maçın devre arası cezalı Cemal Nalga'nın oynatılmasına itiraz eden bir dilekçeyi federasyona sundu. Nalga, özel maçta rakibine yumruk attığı için 5 maç ceza almıştı. Cezasını 5 hazırlık maçında tamamlayan Nalga'yı G.Saray Türkiye Kupası'nda oynatmaya başlamıştı./sabah