Son dönemde yıkım kararları, yeni imar planı ve imza kampanyalarıyla sürekli gündemde olan Kuşadası Limanı ile ilgili yeni bir karar da Danıştay"dan çıktı. Özelleştirme ihalesi Aydın 1. İdare Mahkemesi'nce iptal edilen Kuşadası Limanı'yla ilgili olarak Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB)'nın Danıştay"a yaptığı yürütmeyi durdurma talebi reddedildi. Aydın 1. İdare Mahkemesi"nin verdiği özelleştirme ihalesinin iptaline karşın kararın ardından ihalenin iptal edilmesinin yürütmesinin durdurulması talebini görüşen Danıştay 13. Dairesi, "Yürütmeyi durduracak bir neden bulunmadı" diyerek başvuruyu kabul etmedi.
Bilindiği gibi, Aydın 1. İdare Mahkemesi, Kuşadası Belediyesi eski Meclis üyesi ve Avukat Öğünçlü'nün başvurusu üzerine 2 Haziran 2010 günü verdiği kararda, Kuşadası Limanı"ndaki özelleştirme ihalesinin hukuka uygun şekilde gerçekleşmediği kararına vararak, özelleştirme ihalesini iptal etmişti. Bu karar üzerine, Başbakanlığa bağlı ÖİB'nin avukatı Canan Doğan, Danıştay 13. Dairesi'ne itirazda bulunarak, alınan kararla ilgili yürütmenin durdurulmasını istemişti.
Faruk Öztürk başkanlığında toplanan Danıştay 13. Dairesi, Danıştay savcısının, "Temyiz dilekçesinde ileri sürülen nedenler, temyiz edilen kararın yürütülmesinin durdurulmasını gerektirecek nitelikte görülmediğinden, 2577 Sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 52. maddesi uyarınca istemin reddi gerekmektedir “ görüşünü de dikkate alarak, oybirliğiyle yürütmeyi durdurma talebini reddetti.