Pakistan";ın Afgan sınırında yer alan Hayber Bölgesi";;;nde Taliban yanlısı militanlar, adam kaçırmak ve cinayetten suçlu bulunan iki kişiyi duvar önünde idam etti. Şeriat kuralları gereği, tetiği de kurbanların yakınları çekti.

Afgan sınırında yer alan ve Pakistan";;ın en büyük bölgelerinden biri olan Hayber Özerk Bölgesi";;nin başkenti Bara";;da dün sıcak saatler yaşandı. Şeriat kurallarının geçerli olduğu bölgede, fidye için adam kaçıran ve seri cinayetler işleyen iki katilin cezası infaz edildi. Aşiret militanları tarafından suç üstü yakalanan suçlular önce aşiret lideri tarafından sorgulandı. Daha sonra şeriat mahkemesine çıkarıldı. İki katil, burada Malik denilen ihtiyar meclisi önünde de suçlarını itiraf etti.


Malik";;in idama mahkum ettiği iki suçlu, önce kent meydanına getirildi. Burada halkın önünde cezaları okundu. Daha sonra militanların kontrolünde, bir duvarın önüne getirildi. Elleri ve gözleri bağlanan suçlular duvara dayandırıldı. Cellat olarak da kurbanlarının arasında yer alan bir taksi şoförünün yakını ile bir başka kurbanın akrabası seçildi. Kaleşnikof tüfekleri alan cellatlar, birkaç saniye içinde suçluları göğüsünden ve kafalarından vurarak idam etti.

Suçluların cesetleri daha sonra ailelerine verildi.