Dünya ekonomisinin dibe battığını, buradan çıkışın ise bir kadına bağlı olduğuna atıf yapılan ünlü İngiliz The Economist dergisinin kapağında Almanya Başbakanı Angela Merkel’in batış çizgisinde ilerleyen gemiyi suların üzerine çıkarması için düğmeye basması gerektiğine vurgu yapılıyor.

Bu yapılmadığı taktirde Avrupa’da Yunanistan’la başlayan ve bölgedeki diğer büyük ülkelere yayılma olasılığı yükselen krizin yatırımcıların tedirginliğini daha da artıracağı ifade edeliyor. Şimdiki ortamda yatırımcıların Amerika, Almanya ve diğer güvenli liman olarak tabir edilen ülke tahvillerine hücum ettiği bunun da yaşanılan krizin boyutunu görmek açısından önemli bir işaret olduğu bildiriliyor. En önemli risklerin ise ülkelerin büyüme sorunu ve finansal sistemde görülen sakatlıklar olduğunun altı çiziliyor, birçok ülke ekonomisinin zayıfladığı anlatılıyor. Merkez bankalarının acil önlem alınması gereken bir dönemde politikacıların anlaşamaması ise eleştiri konusu yapılıyor.

Merkel’in global ekonomiyi kurtaracak kadın olduğunu belirten Economist, atılacak dev bir adımla içinde bulunulan kötü durumdan çıkılabileceği ifade ediliyor ve ilgili yazı “Merkel bu sana bağlı” sözleriyle son buluyor.