DÜNYADAN KISA KISA...

2500 KİŞİ UÇAĞA BİNEMEZ
ABD İç Güvenlik Bakanı Michael Chertoff, ilk kez, uçuş yasağı olanların 2500 kişi olduğunu ve bunların çoğunun da Amerikalı olmadığını açıkladı. Bu kişiler, havacılığa tehdit olarak görüldükleri için uçuşa yasaklı olan kişiler listesinde yer alıyor. Bu listede ismi bulunanların sadece yüzde 10'u Amerikalı.

TEKSAS, ARABİSTAN VE İRAN'LA YARIŞIYOR
Teksas, Suudi'ler ve İran ile yarışıyor. Teksas'ta, Salı günü yapılan infazın ardından, Kasım ayı sonuna kadar dördü siyah, ikisi Hispanik 9 mahkum daha idam edilecek. Bir ayda on kişinin idam edilmesi, Teksas ölçülerine göre bile çok sıradışı bulunuyor.

KELİME OYUNU SCRABBLE 60 YAŞINDA
Bütün dünyada severek oynanan kelime bulma oyunu Scrabble'ın 60. yaşı dolayısıyla kristal taşlı bir oyun eBay'de 20 bin dolara satışa çıkarıldı.

SERTLEŞME SORUNU, KALP KRİZİ HABERCİSİ Mİ
İngiltere'deki Good Hope hastanesinde yapılan bir araştırma, sertleşme sorununun, kalp krizlerini en az iki yıl öncesinden haber verdiğini ortaya koydu.

ABD'DE AİLELER KOKU UZMANLARIYLA ÇALIŞIYOR
ABD'de aileler, uyuşturucu kullandığından şüphelendikleri çocuklarının odalarını, gizlice getirdikleri koku uzmanı uyuşturucu köpeklerine aratıyorlar. Bu amaçla kurulan firmalar, koku uzmanı köpeklerini saati 200 dolara kiralıyorlar.

BEYNİN İŞTAH KONTOLÜNÜ YAPAN HAP
Danimarkalı bilimadamları, süper etkili diyet hapı geliştirdi. Hapı kullanan hastalar, altı ay içinde iki beden incelebilecek. Hapı kullanan deneklerin, vücut ağırlıklarının yüzde 10'unu kaybetme ihtimallerinin, placebo kullananlara oranla sekiz kat fazla olduğu tespit edildi. Günde bir kez kullanılan ve beynin iştah kontrolünü hedefleyen tesofensine hapıyla ilgili gelecek yıl daha fazla deney yapılacak.

MERMİDEN DAHA HIZLI ARABA
İngiltere Bilim Bakanı Lord Drayson, üretilecek "Bloodhound SSC" adlı bir otomobil ile dünya hız rekorunun kırılacağını açıkladı. 40 saniye içinde 1689 km hıza çıkarak kurşundan hızlı gidecek jet motorlu aracı, İngiliz savaş pilotu Andy Green kullanacak. Projenin esas amacı, İngiliz çocuklarını bilime özendirmek.