Dünyanın en etkili ekonomi yayınlarından olan ve İngiltere’de yayınlanan Financial Times Gazetesi, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’yı “Dünyanın Zirvedeki 50 İş Kadını” sıralamasında ikinci seçti. Gazete, geçen yıl aynı listenin üçüncü sırasında yer alan Güler Sabancı için “Büyük bir Türk holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, ülkenin politik ve sosyal hayatında bir güç. Güler Sabancı, sadece Sabancı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı değil, aynı zamanda ülkenin kültürel hayatında da önemli bir güç. Güler Sabancı, aralarında eski ABD Başkanı Clinton’ın filantropi kuruluşunca ‘kurumsal liderlik’ için verilen Küresel Vatandaşlık Ödülü de olmak üzere, birçok ödül ve nişanın da sahibi” değerlendirmesini yaptı.

TEK ŞANSIM BUYMUŞ GİBİ

Sabancı Holding’in dünyadaki yeri ve faaliyet gösterdiği sektörlerin de anlatıldığı yazıda, Sabancı’nın çalışmalarına da yer verildi. “Organizasyonumuzun her seviyesinde çalıştım. Ama ne olursam olayım, sanki tek şansım buymuş gibi çalıştım” diyen Güler Sabancı, geçen yıl da aynı gazeteye “Arkadaşlarım bana hız belirleyici derler. Bazen sabırsız olabiliyorum ama iş dünyasında hızlı ve esnek olmak gerekir: Çünkü iş dünyasında belirli olan tek şey belirsizliktir” değerlendirmesi yapmıştı. Financial Times’ın listesinde bu yıl ilk sırada yer alan isim ise Irene Rosenfeld (Kraft) oldu. İkinci sıradaki Sabancı’nın ardından sırasıyla Indra Nooyi (PepsiCo), Ursula Burns (Xerox) ve Andrea Jung (Avon Products) geldi. Adaylar değerlendirilirken biyografileri, yönettikleri şirketlerin ciroları, çalışan sayısı, faaliyet gösterdiği sektörler, ülkeler ve rekabet alanları gibi faktörler de göz önüne alındı.

Suzan Sabancı alternatif listede

Financial Times, iş hayatında en üst seviyelerde yer alan, ancak teknik sebeplerle ilk listede yer veremedikleri isimler için bir de ‘Alternatif Liste’ hazırladı. Bu listede Sabancı ailesinin bankacılık sektöründeki tepe yöneticisi Suzan Sabancı Dinçer yer aldı. Sabancı ailesinin üçüncü kuşak yöneticilerinden olan, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer’in bulunduğu listede ayrıca HSBC, Axa, Google gibi dev şirketlerin CEO’ları da yer alıyor.
Türkiye