İsviçre'nin Davos kasabasında 29 Ocak 2009'da yapılan Dünya Ekonomik Forumu'nun “Gazze: Ortadoğu'da Barış Modeli” başlıklı oturumunda, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e Gazze'ye yönelik insanlık dışı saldırısını hatırlatarak, “Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz” diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, “one minute” çıkışı, uluslararası barış hareketine dönüşüyor.
“Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekmek ve dünya barışı için” biraraya gelen gönüllülerden oluşan One Minute Küresel Barış Platformu, Erdoğan'ın tüm dünyada yankılanan çıkışını küresel sivil toplum hareketi olarak “uluslararası tek ses” haline getirecek.

VİCDAN SAHİBİ OLMAK YETERLİ

Başkanlığını Süleyman Çakmak'ın yaptığı platform, “hak ve adalet arayanların sesi” olmayı amaçlıyor. Hiçbir etnik, dini, siyasi ve coğrafi ayrım gözetmeyen platforma katılmanın tek şartı ise “vicdan sahibi olmak.” Platformun, “one minute” çıkışının yıldönümünde düzenleyeceği uluslararası etkinlikler, Sultanahmet'ten başlayacak. 29 Ocak'ta yapılacak etkinlikte Gazze ile canlı bağlantı kurulacak.

SAATLER 20.33'Ü GÖSTERİNCE

Platform Koordinatörü Behiye Iyen, etkinliğin startını one minute'ün yıldönümü olan “29 Ocak” olarak belirlediklerini söyledi. Bu kapsamda aynı akşam Sultanahmet'te bir program düzenleyeceklerini belirten Iyen, etkinliğin saatini ise, Erdoğan'ın Perez ile katıldığı oturumda tarihi olayın gerçekleştiği an olan '20:33' olarak belirlediklerini ifade etti. Programda Grup Reb Fors sahne alacak. İyen “Programda İsrail'in ambargosu nedeniyle insanlık dramı yaşanan Gazze ve açlık ve sefaletin pençesindeki Etiyopya'ya canlı yayınla bağlanılacak' dedi.

Barış için '1 dakika' müzik grubu

Platform, bir de 'One Minute' müzik grubu kurmayı planlıyor. Şarkılarıyla Türkiye ve dünyada 7'den 70'e herkese barış mesajı verecek grubun adı ise 'Sound of One Minute' olacak. One Minute Küresel Barış Platformu'na ait sitede platforma ilişkin bilgiler veriliyor.