Rus öğrenci Kristina Svechinskaya, 35 milyon dolarlık bir siber dolandırıcılık olayıyla bağlantılı olmakla suçlanmasının ardından dünyanın en seksi bilgisayar korsanı olarak anılıyor.
22 yaşındaki Kristina, banka müşterilerinin internet hesaplarını boşaltmak ve sahte pasaportlarla açılmış hesaplara aktarmakla suçlanıyor.
Sadece İngiltere'de yaklaşık 10 milyon dolarlık bir dolandırıcılıkla suçlanan Kristiana, dün New York'ta hakim karşısına çıkarıldı.
Polis, Kristiana'nın banka müşterilerinin hesap numaralarını, kullanıcı adlarını ve şifreleri çalmak üzere banka hesaplarını hack'lemek için "Zeus Trojan" virüsünü kullanan yüksek teknoloji donanımına sahip bir çete tarafından para aklama görevi için işe anıldığını düşünüyor.
Kristiana, 37 Doğu Avrupa ülkesindeki soruşturmaların ardından çeteye dahil olmakla suçlanan dört New Yorklu öğrenciden biri.
ABD, İngiltere ve dünyanın dört bir yanından banka hesaplarının bu çete tarafından hacklendiği belirtiliyor.
Çalınan paralar, ABD'de Kristiana gibi kişiler tarafından açılmış sahte banka hesaplarına aktarılıyordu. Kristiana'nın her seferinde yüzde 10 komisyon aldığı sanılıyor.
Kendi ismi ve takma isimlerle en az beş hesap açtığı belirlenen Kristiana, bir hesapta Anastasia Opokina, bir başka hesapta Svetlana Makarova isimlerini kullanmış.
Dolandırıcılık ve sahtecilikle suçlanan Kristiana Svechinskaya, bugün tekrar hakim karşısına çıkacak ve suçlu bulunması halinde 40 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması bekleniyor.

Milliyet