Singapur’un muhteşem Marina Bay Sands tatil köyünün mimarı Moshe Safdie’nin elinden çıkma cam ve çelikten binanın iç mekânları, uzun yıllardır marka ile çalışan ve tüm butiklerin iç dekorasyonunu gerçekleştiren Peter Marino imzasını taşıyor.
 
Marino, Singapur’da farklı bir yaklaşım deneyerek, Safdie’nin “kristal”ini lüks bir yolcu gemisi gibi giydirmiş. Singapur’da önceden zaten dört adet Louis Vuitton butiği olduğu düşünülünce, lüks markalara bayılan Asya pazarı için ideal bir konsept oluşturulmuş. Louis Vuitton’un “amiral gemisine” çıkmak için üç farklı yol inşa edilmiş. Köprüden yürüyerek,”travelator” aracıyla yeraltı tünelinden geçip showroom’un merkezine gelerek veya varsa teknenizle direk yanaşarak da girilmesi mümkün.
 
Butiğin alt katları mücevher ve erkek giyimine olarak ayrılmış. Yerler ve duvarlar gemi yapımında kullanılan ahşaplarla döşeli. Katları birbirine bağlayan keskin açılı merdivenlerin trabzanları ise yatların üst güvertelerinde kullanılan türden dizayn edilmiş. Merdiven boşluğunun duvarları modern freskleriyle tanınan Ruben Toledo imzalı şehir manzarasıyla bezenmiş. Üst katlar yatların üst güvertelerindeki yaşam alanları gibi bol pencereli ve ışıklı olarak tasarlanmış.
 
11 metreye yakın olan kadın giyim bölümünün tavanı, Marino tavana trapez sırıkları gibi duran gemi direkleri yerleştirmiş. Kadın aksesuar bölümünde ise 15x8 metre ölçülerinde Richard Deacon imzalı devasa ahşaptan bir heykel bulunuyor. Farklı açılardan ve farklı katlardan izlenebilen heykel geniş mekanda hareket ediyormuş gibi görünüyor.
 
Asma tavanlar ve gölgelikler yelken formlarında çeşitli açılarda konumlandırılarak manzaranın içeriden 360 derece izlenebilmesini sağlıyor. Marino, showroom’ları binanın mekezine konumlandırmış; böylece müşteriler kenarlardan körfezi seyredebiliyor. Louis Vuitton Maison adası yaratıcı bir dizaynla tasarlanmış ve müşterilere bambaşka bir alışveriş keyfi yaşatıyor.