Türk turizminin son yıllarda hizmete giren en önemli tesislerinden biri olan ve ülkemizin yatak kapasitesi en yüksek oteli ünvanını elinde bulunan Aqua Fantasy Hotel'e ödülü, Londra'da düzenlenen törenle TUI İngiltere Müdürü Dermot Blastland tarafından verildi.
Dünyanın en büyük tur operatörlerinden olan TUI'nin, müşteri memnuniyetini belirlemek için yaptığı anketlerde, "Splash" kategorisinde Türkiye'den bir otel ilk kez en iyi otel ünvanı aldı.

İngiltere'de düzenlenen törende ödülü alan Aqua Fantasy Genel Koordinatörü Aşkın Altıparmak, Avrupa'nın en büyük turizm şirketi TUI'nin yaptığı değerlendirmede, otelde konaklayan misafirlerin ilgi ve beğenisinin değerlendirildiğini belirterek, "Ülkemiz turizmi adına çok önemli ve büyük bir ödül aldık" dedi.

Altıparmak, 2004 yılında başlayan yatırımla birlikte, Aqua Fantasy'nin yatak kapasitesinin çok yüksek olması ve Avrupa'nın en büyük aquaparklı oteli konumuna gelmelerinin sadece Ege bölgesi değil turizmimize önemli katkı sağladığını söyledi. Kaliteye büyük önem verdiklerini anlatan Altıparmak, şöyle konuştu: "Çalışanlarımızı özenle seçiyor eğitim çalışmalarından geçiriyoruz. Yurt dışından yüksek konaklama talebi aldığımız için İzmir Adnan Menderes havaalanına eklenen Avrupa merkezli direk uçuşların sayısı kayda değer şekilde arttı. Böylece Kuşadası yeniden cazibe merkezi olmaya başladı."

Avrupa'nın da en büyük su parklı oteli olan Aqua Fantasy Aquapark Hotel&SPA, Kuşadası-Selçuk arasındaki Pamucak sahilinde 190 dönüm üzerinde yer alıyor. Otel ve su parkı olarak iki ayrı bölüm gibi olmasına rağmen otelde konaklayanlar su parkından ücretsiz yararlanıyor. Otel kısmında iki SPA merkezi, biri kaydıraklı olmak üzere iki kapalı çok sayıda açık yüzme havuzları yer alıyor. Biner kişilik iki ayrı ana restoranı bulunan otelde çeşitli ülkelerin damak zevklerine hitap eden 5 A La Carte restoran bulunuyor. Otelde aktivite salonları ve bowling merkezi de yer alıyor.

DÜNYANIN EN İYİ ÜÇ SU PARKI ARASINDA

Türkiye'nin bir numaralı su parkı olan Aqua Fantasy Su Parkı'n da 7 ayrı dalganın yaratıldığı dalga havuzu, eğlence nehri, her yaş grubuna uygun 30'a yakın kaydırak, havuzlar, eğlence alanları, restoranlar ve otopark bulunuyor. Bu yıl Aqua Fantasy Su Parkı, İngiliz gazetelerinde "Dünyanın en keyifli işini yapan adam" olarak röportajlarına yer verilen First Choice grubunun su parklarını denetleyen görevlisi Tony Lynch tarafından dünyanın en başarılı üç Aquaparkı arasında gösterilmişti.