IFFHS'nin yaptığı değerlendirmede, 34 maçta 39 gol ile FC Red Bull Salzburg takımında forma giyen Marc Janko en golcü oyuncu olurken Atletico Madrid'den Diego Martin Forlan 33 maçta 32 golle ikinci, 36 maçta 30 gol atan FC Barcelona'dan Samuel Eto üçüncü, bordo-mavililerin yeni transferi Teofilo Antonio Gutierrez, Deportiva Junior de Barranquilla takımında 43 maçta 30 golle 4. sırayı elde etti.

KARİYERİ

Bordo-mavili takımın yeni transferi 17 Mayıs 1985 yılında Kolombiya'nın Barranquilla kentinde dünyaya geldi.

Golcü futbolcu Teofilo, 15 yaşından beri altyapısında forma giydiği Deportiva Junior de Barranquilla genç takımında üst üste iki sezon gol krallığı yaşamasıyla elde ettiği çıkışın ardından A takım bünyesine dahil edildi. Teofilo, geçtiğimiz sezon Kolombiya açılış liginde 16, kapanış liginde de 14 gol atarak gol kralı oldu. Teofilo'nun bu performansı sayesinde Deportiva Junior de Barranquilla Ligi ikinci sırada tamamladı ve Libertadores Kupası'na katılmaya hak kazandı.

Teofilo, ilk kez 2010 Dünya Kupası elemelerinde çağrıldığı Kolombiya milli takımıyla 2'si resmi 1'i hazırlık maçı olmak üzere toplam üç maçta forma giydi ve iki gol kaydetti.

GELİŞ PROGRAMI

Bu arada Kolombiyalı oyuncunun bu gece geç saatlerde İstanbul'da olacağı bildirildi. Kulüp başkanı Sadri Şener, kulüp genel saymanı Mahmut Aksu, idari genel sekreter Metin Kazancıoğlu birlikte gelecek olan Gutierrez'in yarın İstanbul'da sağlık kontrolünden geçeceği kaydedildi.

Gutierrez'in sağlık kontrolünün ardından bordo-mavili takımın yarın Antalya'da başlayacak kampına katılacağı ve burada basın huzurunda resmi sözleşme imzalayacağı belirtildi./HT