Mezun olmak üzere olan pek çok öğrenci, ileride ne yapacağını düşünür.

Böyle durumlarda akla her zaman doktorluk, avukatlık, öğretmenlik gibi standart meslekler gelse de aslında dünya üzerinde onlarca ilginç meslek var. 

Bazıları hem çok ilginç hem de çok kazançlı.

İşte dünyanın dört bir yanından en ilginç meslekler...

 

 

 

 

 

Profesyonel deodorant koku testçileri

8140478-(1).jpg

Toplu taşıma araçlarında maruz kaldığınız kötü kokular sizi rahatsız etse de gerçekte bu mesleği yapanlar var. Deodorant firmalarının ürünün etkinliğini test etmek için işe aldığı kişiler, ürünü sıktıktan sonra başka insanları kokluyor. Gerçekten garip bir meslek.

İtici (Oshiya)

8140479.jpg

Size komik gelebilir. Ancak Oshiya profesyonel bir meslek. Özellikle Japonya ve Çin gibi nüfusun yoğun olduğu kentlerde trenlerin maksimum kapasiteyle seyahat etmesi için görev alan ve trene binmeye çalışanları arkadan itenlere Oshiya deniyor. Bu mesleği genelde en gelir elde etmek isteyen öğrenciler tercih ediyor.

Profesyonel idrar üreticileri (Bir geyik idrarından 300 bin dolar kazanıyorlar)

8140480.jpg

Geyiklerden idrar toplamanın oldukça karlı bir iş olduğunu biliyor muydunuz? Özellikle çiftçilik meseleğiyle uğraşanların tercih ettiği bu işin oldukça basit olduğu söyleniyor. Öte yandan yalnızca bir geyiğin idrarından 300 bin dolar kazanmak mümkün.

Evcil hayvan maması test edici

8140481.jpg

Bu meslek biraz mide bulandırıcı gelebilir. Hayvanların yedikleri mamaları test eden bu mesleğin erbabları genellikler doktora dereceli insanlar olurlar. Yedikleri yemin analizini yapıp raporunu yazmaları gerekmektedir.

Boğa spermi toplayıcı

8140482.jpg

Altın değerindeki boğa tohumlarını toplamak rahatsız edici bir fikir olarak görünse de, aslında oldukça karlı. Bir mekanizma yardımıyla yürütülen bu işe sahip insanlar binlerce dolar kazanıyor.

Profesyonel yas tutucular

8140483.jpg

Profesyonel yas tutuculuk Avrupa'da gerçek bir meslek. Profesyonel yas tutucular isimlerinden de anlaşıldığı üzere özellikle cenaze zamanı gidip ağlarlar ve yas tutarlar. Özellikle İngiltere'de Rent a Car (Araba kiralama) sektörü gibi Rent a Mourner (Yas Tutucu Kirala) diye bir sektör mevcut.

Seksörlük (Ayda 12 bin TL kazanıyorlar)

8140484.jpg

Dünyada yalnızca 200 kişinin çalıştığı seksörlük, kuluçkadan çıkan saatlik civcivlerin cinsiyetlerini belirleyenlere deniyor. Güney Kore’de yaygın olan bu meslek Türkiye'de ayda 12 bin TL gibi bir ücret kazandırıyor. Ancak bunu yapan kişi sayısı 17-18'i geçmiyor.

Profesyonel sarılıcı

8140485.jpg

İlk kez Asya'da ortaya çıkan bu meslek, tüm dünyaya yayılmış durumda. Profesyonel sarılıcılar ihtiyacınız olduğunda bizzat gelip size sarılarak rahatlamanızı sağlıyor. ABD'de bu mesleğin seansına 40-50 dolar alan profesyonel sarılıcılar işlerini gerçekten çok ciddiye alarak ve severek yapıyor.

Mumyalayıcı

8140486.jpg

Ölü bir vücut görmek garip bir deneyim olmalıdır. Ancak bunu her gün yaşayan biri için "duyarsızlık" söz konusu olabilir.

Mobilya deneyicisi

8140490.jpg

Size daha önce hiç miskin diyen oldu mu? Cevabınız evetse belki de farkında olmadan size muhteşem bir kariyer fırsatı sunmuştur. Tembel insanlar firmaların mobilyalarını test etmelerine karşılık para kazanırlar. Mobilyaların üzerinde kıvranırlar, sallanırlar, arkaya yaslanırlar, öne yaslanırlar ve bütün rahatlık seviyelerini değerlendirirler. Mobilya deneyicilerinin bir günde 200 farklı parça üzerinde bazı pozisyonları denemesi gerekir. Rahatınıza düşkünseniz bu ilginç meslek tam size göre.

Tuvalet kağıdı koklayıcısı

8140492.jpg

Tuvalet kağıdı üreticileri ürünlerinin kullanım öncesi, kullanım esnasında ve kullanımdan sonra kokusuz olması ister. Tuvalet kağıtlarının kokusuz olup olmadığını anlamanın en iyi yolu nedir? Tabii ki tuvalet kağıdı koklayıcılarıyla çalışmak. Bu kişiler sayesinde üreticiler ürünlerinin olağandışı veya fark edilir derecede kokup kokmadığını öğrenirler.

Profesyonel uykucu

8140494.jpg

Uyuyarak para kazandığınızı düşünebiliyor musunuz? Evet siz de pijamalarını giyerek ve biraz kestirerek para kazanabilirsiniz. Şüphesiz dünyanın en ilginç mesleklerinden birini icra eden profesyonel uykucular para kazanmak için uyurlar özellikle de uykuyla ilgili araştırma projelerinde. Bu sayede doktorların ve bilim insanlarının uyku bozuklukları ile ilgili problemleri anlamalarına yardımcı olurlar.