İngiltere’nin en yaşlı vücutçusu ünvanına sahip olan Ted Brown, hâlâ yarışmalara katılıyor ve bu yaşta kendi kilosu kadar ağırlık kaldırabiliyor.
 
İngiliz vücutçu (body building) Ted Brown 1 çocuk babası ve 6 torun sahibi bir büyükbaba olmasına rağmen hâlâ aktif olarak spor yapıyor. 81 yaşındaki emekli postacı, vücut geliştirme sporu ile ilgilenmeye 40 yaşında başlamış.

O günden bu yana ulusal çapta 27 şampiyonluk kazanan Brown başarısını karısı ile mutlu evliliğine bağlıyor. 77 yaşındaki Irene ile yarım asırlık evliliklerinde birbirlerini hiç kırmadıklarını söyleyen Brown, ‘ Hayatımız hep iyi olmuştur. Benim başarımın arkasında Irene var.’ diyor.
 
EKİM AYINDA YARIŞMA VAR

Düzenli olarak haftada üç kez bir spor salonunda antrenman yapan İngiltere’nin en yaşlı vücutçusu Brown, 11 yıl önce by pass ameliyatı geçirmiş.

Sağlıklı yaşantısına rağmen, by pass geçirmesini ‘Alkol, sigara kullanmam. Yediklerime dikkat ederim. Deli gibi spor yaparım. Doktorlar bana ameliyat olmam gerektiğini söylediklerinde kulaklarıma inanamadım.’ sözleriyle yorumluyor.

81 yaşındaki sporcu, Ekim ayında, Northampton’da yapılacak All England Şampiyonası’nda ve Kasım’da da başka bir yarışmada mücadele edecek.