2000 yılında dünyanın en başarılı mimarı ödülünü kazanan Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, GALA dergisi için objektif karşısına geçti.

Yoğun iş programına rağmen GALA dergisi çekimlerine katılan Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, 4 saat süren röportaj boyunca samimi itiraflarda bulundu.
 

Barcelona programı sonrasında GALA dergisi çekimleri için Kuşadası-Davutlarda objektif karşısına geçen Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, Genel Yayın Yönetmeni Erman Çetin’in sorularını yanıtladı.

AYDIN’DAN KOPMAK MÜMKÜN DEĞİL

Ünlü mimar Alp, röportajda Aydın’dan kopmasının mümkün olmadığını ‘’Ben Aydın’ın insanıyım, nüfusum Aydın’da, aile kabristanım Aydın’da.  Aydın bölgesine geldiğimde kendimi huzurlu hissediyorum’’ sözleriyle anlattı.

ZAMAN ZAMAN GÜLDÜRDÜ

Röportaj boyunca esprili cevaplarıyla zaman zaman güldüren Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, kazandığı ödülleri kazandığı paradan daha çok olduğunu açıkladı.

AYDIN VE İLÇELERİNE NOT VERDİ

Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, röportaj sırasında Aydın ve ilçelerine imar puanı vermeyi de ihmal etmedi.

img_6689-001.jpg

EN BÜYÜK KORKUSU

Ahmet Vefik Alp, en büyük korkusunun Türkiye’nin kapsamlı bir savaşa girmesi olarak açıkladı.

GENÇ MİMARLARA ÖĞÜTLERDE BULUNDU

Tecrübeli mimar Ahmet Vefik Alp, genç mimarlara da şöyle seslendi:
“İyi mimar olmak için bu işi sevmek lazım, aşk ile yapmak lazım. Bu ateş içinizde yoksa tasarımcı mimar olmayın. Ancak mimarinin başka alanları da -var tasarım ve yaratıcılık gerektirmeyen- örneğin; şantiye takibi, detay çizimi, üç boyutlu gösterimler, hesap kitap işleri gibi… Buralarda da ilerlemek mümkün. Tasarımcı genç mimarların bol bol gezmelerini, yabancı ülkelere gitmelerini, o kültürleri yaşamalarını ve bol bol mimarlık tarihi okumalarını tavsiye ediyorum” dedi.

 

AYDIN’DA SİYASET DÜŞÜNÜYOR MU?

Ahmet Vefik Alp, Aydın’da siyaset yapmayı düşünüp düşünmediği sorusuna ise Türkeş Beyefendi hariç siyasi parti başkanları beni pek sevemediler ve önümü açmadılar. Bundan sonra bir imkân olursa seve seve değerlendiririm şeklinde yanıt verdi.

GÜNDE 16 SAAT ÇALIŞIYOR

GALA dergisine çok önemli açıklamalarda bulunan Ahmet Vefik Alp, günde 16 saat çalıştığını ve başarısının sırını da çok çalışmak olduğunu açıkladı.

img_6750.jpg