Tüm canlılarda olduğu gibi insanlarında doğup, büyüdüğü, geliştiği, olgunlaştığı ve yaşlanıp öldüğüne işaret eden Vali Hüseyin Avni Coş, “Görüldüğü gibi yaşlılık, yaşamın son evresini içermektedir. Kimileri için yaşlılık; bir yıkım dönemi olarak algılanırken, kimileri içinse; yaşamın altın çağı olarak algılanmaktadır. Sanayi devrimi ile ortaya çıkan teknolojik gelişmeler toplumsal alanda da birtakım değişikliklere neden olmuştur. Birkaç kuşağı bir arada barındıran geniş aile tipi, yalnızca anne-baba ve çocuklardan oluşan çekirdek aileye dönüşmüş ve yaşlıların bakımı sorun olmaya başlamıştır.

Teknoloji ve toplumsal alandaki bu değişmelere paralel olarak, tıp alanındaki gelişmeler, insan ömrünün uzamasına ve dolayısıyla nüfusun yaşlanmasına neden olmuştur. Kendi değer yargıları ile günlük yaşamını bağdaştıramayan yaşlılar, çocuklarının yanında rahat edemediği için kendileri gibi düşünen yaşıtları ile beraber olabilecekleri bir yer arama zorunluluğunu hissetmişlerdir” dedi.

Huzurevlerinin yaşanan ihtiyaç nedeniyle doğmuş kurumlar olduğunun altını çizen Vali Coş, “Ülkemizde Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu dışında bazı Bakanlıklar, Belediyeler, Azınlıklar, Dernek ve Vakıflar ile Özel Kişilere ait Huzurevleri olarak yaşlılarımıza hizmet vermektedir. İlimizde; Aydın Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Söke Hilmi Fırat Huzurevi, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna, Kuşadası Huzurevi de Özel Kişilere bağlı olarak hizmet vermektedirler” diye konuştu.

Ekim ayının ilk haftasının Yaşlılar Haftası olarak kutladığına da değinen Vali Coş, “Bilindiği gibi; 18 – 24 Mart tarihleri arası "Yaşlılar Haftası", 1 Ekim"de "Dünya Yaşlılar Günü" olarak kutlanmaktadır. Bu hafta aracılığıyla, yaşlıların toplumla bütünleşmeleri, toplumda unutulmadıklarını bilmeleri amaçlanmaktadır. 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle; 50" si kadın, 91"i erkek olmak üzere toplam 141 yaşlıya koruma ve bakım hizmeti veren Aydın Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü de bir program hazırlamıştır. Buna göre, 1 Ekim 2009 Perşembe günü saat 14.30 "da kuruluşumuzda kalan yaşlılarımızın katılımının sağlanacağı “ 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü Eğlencesi” düzenlenecektir” şeklinde konuştu.