Maldivler hükümeti, küresel ısınma nedeniyle yükselen suların Maldiv Adaları'nı tarihe gömeceğini bu nedenle bir başka ülkede toprak satın alıp burada yeni bir yaşam başlatmak için para biriktirdiklerini açıkladı.
300 bin kişilik Maldiv halkının Hindistan, Sri Lanka veya Avustralya'da alınacak topraklara yerleştirilmesi planlanıyor.


Maldivlerin en yüksek noktası denizden sadece 2.5 metre yukarıda...
Guardian gazetesine konuşan Maldiv lideri Muhammed Naşid, turizm cenneti ülkesinin yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Ülkenin büyük bölümü deniz seviyesinden 1.5 metre yüksekte. Ülkenin en yüksek noktası ise denizden 2.4 metre yükseklikte yer alıyor. Birleşmiş Milletlere göre 2100 yılına kadar küresel ısınma bu hızla ilerlemeye devam ederse deniz seviyesi 59 santim yükselebilir. Dolayısıyla küresel ısınmayla yükselen deniz seviyelerinde ufak bir artış bile, Maldivler'in büyük kısmı için ölüm kalım meselesi demek. Yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan Maldivlerin yeni lideri aynı İsril'in Filistin'den yaptığı gibi başka ülkelerden tohrak satın almayı planlıyor. İklim değişimi mültecisi olma tehlikesi ile karşı karşıya olan halkını korumak isteyen Naşid, seçilmesinin ardından yarın göreve gelecek.


Maldivler, Hindistan'ın açıklarında 800 kilometrelik bir alana yayılan 1192 adadan oluşan 380 bin nüfuslu bir ülke. Yüzde 100'ü Müslüman olan ülkenin başkenti Mali. Bu adaların yalnızca 250 tanesinde insanlar yaşıyor.