1970 yılından beri 22 Nisan tarihinin dünyanın sembolik doğum günü olarak kabul edildiği anımsatan Mehmet Özdemir, “Yeşil bir neslin yaratılabilmesi için; harekete geçmek, sivil katılım sağlamak, yeşil kuşağın üç temel prensibini savunmak, fosil yakıtlara olan bağımlılıktan kurtularak, yenilenebilir enerjiye geçmek, sürdürülebilir tüketim için bireylerin sorumluluklarını üslenmesi ve yeşil bir ekonomi inşa edilerek, yeşil meslekler oluşturulması, eğitim sisteminin buna göre düzenlenmesi gerekiyor” dedi.
TEMA gönüllülerinin 22-23 Nisan tarihlerinde “Dünya Günü” etkinlikleri kapsamında iki ana proje gerçekleştireceğini duyuran Özdemir, “Türkiye İş Bankası"nın Çevre ve Orman Bakanlığı ile TEMA Vakfı iş birliğiyle, 5 yıl içinde4 "81 İlde 81 Orman" projesi ile yaklaşık üç bin futbol sahası büyüklüğünde, yaklaşık bin 500 hektarlık alana iki milyonu aşkın fidan dikilmiş olacaktır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını 25 ilden 100 aşkın "Yavru TEMA" üyesi, Erozyon Dede Hayrettin Karaca ile birlikte Konya"da kutlayacaktır. 5. Uluslararası Yavru TEMA Şenliği kapsamında "Su ve Sulak Alanlar" konulu panel düzenlenecek, Tuz Gölü"nde incelemelerde bulunulacaktır” diye konuştu.
TEMA gönüllüleri olarak "Dünya Su Gününde" topluma çağrıda bulunduklarını ifade eden Özdemir, şunları söyledi: “Damlatan muslukları tamir ettirmeye, toplu ulaşım araçlarını kullanmaya, alış verişte naylon poşet yerine bez torba kullanmaya, ihtiyacımız olmayan elektronik eşyaları uyur konumda bırakmayıp fişini çekmeye, ampulleri tasarruflu olanlarla değiştirmeye, fidan dikmeye, ormanlık alanları korumaya, meşe ekmeye, toprağımızı, su kaynaklarımızı ve çevremizi kirletmeme konusunda herkesi harekete geçirmeye, dünyamız için özel bir şeyler yapmaya, bir yerden başlamaya çağırıyoruz”