Aydın Valiliği İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, dünya nüfusunun hızla yaşlandığını, Aydın"da yaşlı ve özürlülere sağlık hizmetlerinin evlerinde verildiğini söyledi. Türkiye"de 1982 yılından bu yana her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında "Yaşlı Haftası" kutlandığını kaydeden Aydın İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, “Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır” dedi.
Bugün Dünyada yaklaşık 600 milyon kişinin 60 yaş ve üzerinde olduğunu ve bu rakamın 2025 yılında 1,2 milyara ve 2050 yılında da yaklaşık iki milyara ulaşacağının tahmin edildiğini kaydeden Aydın İl Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, “Üstelik yaşlıların çoğunluğunun gelişmekte olan ülkelerde yaşayacağı öngörülmektedir. Türkiye"de halen beş milyon kişi 65 yaş ve üzerindedir. Yaşlı nüfusun artışı, "gelişmişlik göstergesi" olarak kabul edilmektedir. Yaşlılık döneminde kalp ve damar hastalıkları, inme, kanser, kas ve
iskelet sistemi hastalıkları (kemik erimesi, kireçlenme, ağrı), görme ve işitme kaybı, düşme, istismar ve ihmal gibi sorunlar çok görülmektedir. Yaşlılara yönelik sağlık hizmetleri sürekli, eşit, ulaşılabilir ve ücretsiz olarak sunulmaktadır. Buna en güzel örneğimiz de "Evde Bakım Birimlerimiz"dir. Hastaneye gitmekte sıkıntı yaşayan yada yatağa bağımlı olan yaşlılarımıza biz gidip hizmet vermekteyiz. Ayrıca hastanelerimizde yaşlı hastalarımızı karşılama birimleri oluşturulmuş, hosteslerimiz yaşlı hastalarımızın işlemlerinde yardımcı olmaktadır. Hastanelerimizde yaşlı hastalarımız için oluşturulan bekleme ve oturma alanları da bulunmaktadır. Polikliniklerimizde 65 ve üstü yaştaki hastalarımıza öncelik verilmektedir” dedi.