2014 FIFA Dünya Kupası elemelerinde A Milli Takım'ın da bulunduğu D Grubu'nun fikstürü için anlaşma sağlanamadı. Fikstür için FIFA'nın belirledi bir tarihte kura çekilecek.
 
2014 FIFA Dünya Kupası elemelerinde A Milli Takım'ın da bulunduğu D Grubu'nun fikstür toplantısı bugün Hollanda'nın Amsterdam kentinde yapıldı.
 
Hilton Hotel'de yerel saatle 11.00'de gerçekleştirilecek toplantıya, Türkiye Futbol Federasyonu adına A Milli Takım Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Sorumlu Yardımcı Oğuz Çetin, İdari Koordinatör Okan Buruk ve Milli Takımlar Müdürü Hüseyin Coşkun katıldı. Fikstür toplantısında Türkiye'nin grubundaki rakipleri Hollanda, Macaristan, Romanya, Estonya ve Andorra'nın da temsilcileri hazır bulundu.
 
Taraflar maçların oynanacağı tarihler konusunda anlaşmaya varamadı. Yaklaşık 4 saat süren toplantıda gruptaki tüm ülke teknik adamları anlaşmaya varmasına rağmen Romanya'nın pürüz çıkardığı belirtildi.
 
D Grubu'nun fikstür toplantısına Hollanda adına katılan Bert van Marwijk, Phillip Cocu, Dick Voorn ve Hans Jorritsma, Romanya heyetinin anlaşmaya yanaşmadığını söylediler.
 
Romanya adına toplantıya katılan Adalbert Kassai, Victor Piturca, Ovidiu Costesin'in maç programı konusunda problem çıkardığı belirtildi.
 
Toplantının ardından Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'e geçecek olan Çetin, Buruk ve Coşkun, A Milli Takım'ın kamp yapacağı otel ve Türkiye-Hırvatistan müsabakasının oynanacağı stadyumda incelemelerde bulunacak.
 
A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Galatasaray-Gaziantepspor ve Beşiktaş-Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig karşılaşmalarını izlemek üzere 26 Ekim Çarşamba günü Türkiye'ye gelecek. Çetin, Buruk ve Coşkun da aynı gün yurda dönecek.(Sabah)