Aydın İstasyon Meydanı"nda yaptıkları basın açıklamasında görme engelliler bastonları ile ritim tutarak dörtlükler okuyup yetkilileri uyardılar.

Basın açıklaması öncesi özellikle esnaf tarafından sigara içmek için kaldırımlara çıkarılan masa ve sandalyelerin kaldırımlardan kaldırılmasını isteyen görme engelliler beyaz bastonları ile ritim tutarak "Hey yetkili baksana. Bastonum niye takılır yolda. Üç beş metre varmaya, o çukurun işi ne yolumda? Hey Esnaf baksana ne işi var o kasanın kaldırımda ? üç beş metre sonraysa, bir sandalye bir masa" dizelerini okudular.

Ritimli dörtlükleri okuduktan sonra basın açıklaması yapa Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi Başkanı Bayram Özen, yetkililerin ve ilgililerin yaşam alanları ile ilgili kararlar alırken, görme engellilerin de dikkate alınmasını istediler. Özellikle Dumansız hava sahas uygulaması kapsamında kapalı alanlarda sigara içme yasağının gelmesiyle, kaldırım işgallerinin bir hayli arttığını dikkat çeken Özen, “Sigara yasağıyla Aydın"daki bir çok işyeri sahibi ve vatandaş sigara içmek için kaldırımları kullanmaya başladı. Vatandaşımızın kaldırıma kendisi çıktığı yetmiyormuş gibi bir de kaldırımlara masa ve sandalye yerleştiriliyor. Sabah mutlu bir şekilde işe gitmek için yola çıkan bizim gibi görme engelliler yolda bir masa ya da sandalyeye çarpıp düşünce günümüz harap oluyor” diyerek yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler.