Gediz Üniversitesi, İzmirli eğitim gönüllüsü hayırseverler tarafından kuruldu, toplumun farklı kesimlerinden desteklerle büyüyor. Emekli eğitimci Hatice Bahriye Yağcı, Çiğli'de emlak değeri yaklaşık 100 milyon lira olarak gösterilen 44 dönümlük arsasını bağışlamıştı. Bir önemli katkı da Siemens'ten geldi. Dünya elektronik devi, PLM Sofware Firması ve Türkiye Temsilcisi Dijitalis Yazılım ve Danışmanlık Şirketi aracılığıyla 5 milyon euro değerindeki simülasyon, modelleme tabanlı bilgisayar yazılımlarını Gediz Üniversitesi'ne hibe etti.

Bu destek sayesinde Simülasyon ve Ergonomi Laboratuvarı daha donanımlı hale gelecek, mühendislik öğrencileri bir sanayi tesisini bilgisayar ortamında kurup, üretim süreçlerini ekran başında uygulama imkanı bulacak. İnteraktif eğitim görecek gençler, daha öğrenci sıralarında önemli deneyim kazanacak, iş hayatına bir adım önde atılacak.

Rektör Yardımcısı ve Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güneş, eğitime ve bilime verdikleri destekten dolayı Siemens'e teşekkür etti. Prof. Güneş, 11 milyon liranın üzerindeki bağış için Gediz Üniversitesi'nin seçilmesinden duydukları mutluluğu dile getirdi. Prof. Güneş, şunları ifade etti:

"Dünyada olduğu gibi ülkemizde de gün geçtikçe değer kazanan yazılım çözümleri, otomotivden savunma sanayiine, havacılıktan elektroniğe ve hızlı tüketim mallarına kadar pek çok farklı sektörden lider firmalar tarafından tercih ediliyor. Birbirinden önemli sanayi kuruluşlarının üretim sistemlerini kurup, kontrolünü sağladıkları Siemens'in yazılımlarına sahip olmak, Gediz Üniversitesi'nin eğitim kalitesini daha da yükseltecek. Öğrencilerimiz, henüz iş hayatına girmeden, imalat sektöründe karşılaşılan problemlere karşı geliştirilen teknolojik çözümler hakkında bilgi ve deneyim sahibi olma imkanı bulacak. Bu fırsattan yararlanarak mezun olan gençlerimiz, iş hayatına atıldıklarında bu ürünleri kullanan kuruluşlar tarafından tercih edilecek."