Prada, Mui Mui, MullBerry, Burberry başta olmak üzere dünyanın önde gelen lüks markalarına üretim yapan Hakkı Matraş, “İtalyanın lüks markalarından Prada’ya ait çantaların astarının içinde gizli bir yerde ‘Made in Turkey’ yazısı var. Görenleri şaşırtıyoruz” dedi
 
 
Deri sektöründe faaliyet gösteren Matraş, talebe yetişebilmek için yeni üretim tesisi kuruyor. Bayrampaşa’daki üretimini Güneşli’deki 20 bin metrekarelik tesise taşıyarak kapasitesini ve cirosunu yüzde 50 artıran marka, deri deyince önde gelen illerden biri sayılan Uşak’a yaklaşık 5 milyon dolar yatırım yapacak. Tesis ocakta üretime başlayacak. Çanta ve ayakkabı üretiminin at başı gittiği marka, iPhone, iPad gibi ‘teknolojik oyuncakların’ kılıflarından, cüzdan kartvizitliğe kadar pek çok alanda üretim yapıyor.
 
Aile şirketi
Prada, Mui Mui, MullBerry, Burberry başta olmak üzere dünyanın önde gelen lüks markalarına üretim yapan Matraş, aslında bir aile şirketi.
65 yıl geri bıraktıklarını dile getiren Matraş Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Matraş şunları anlattı: “1947 bizim için dönüm noktası olsa da Matraş bir aile şirketi. Babadan oğula geçerek büyüdük. Temelini atanlar ham dericiydi. Deriden mal üretirlerdi ama kendileri için değil. Kılıçlarına kın, atlarına eyer ve mahmuz, orduya da deri palaska yaparlardı. Cumhuriyetin ilk yıllarında şekil değiştirmeye başlayan işimiz için 1947 dönüm noktası olsa da aslında işin öncesi var.”
Matraş, “İtalyanın lüks markalarından biri olan Prada’ya ait çantaların astarının içinde gizli bir yerde ‘Made in Turkey’ yazısı var. Görenleri şaşırtıyoruz. Biz dünya devleriyle çalışıyoruz. İç pazarı biraz ihmal ettik ama şimdi içeriye de ağırlık vereceğiz” dedi.
 
Gençleşme çalışmaları
Marka şu anda ‘gençleşme’ çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar üretiminin yüzde 85’ini dünya markaları için gerçekleştiren Matraş, şimdi iç piyasada ayakkabı ve aksesuarlarla  gençler tarafından tanınmaya başladı.
Yeni mağazalarla daha geniş kitlelere ulaşacaklarını ifade eden Hakkı Matraş, “14 mağazamız var. Sırada İstanbul’da Nişantaşı, İzmir’de Gaziemir var. Bu yıl 5-6 mağaza daha açacağız. Avrupa ülkelerinde prestijli lokasyonlarda mağaza açacağız” diye konuştu.
 
 
İlk mağaza 1985’te Galleria’da açıldı
Dericilikle uğraşan Matraş Ailesi için dönüm noktası Hakkı Matraş’ın musevi bir ustadan cüzdan yapmayı öğrenmesi olmuş. Ardından kemer, sümen ve cüzdanlar yapmaya başlamışlar. Ürünleri ilk olarak Alaaddin Çetintaş’a ait Beyoğlu’ndaki Kroko mağazasında satmaya başlayan aile, 1985’te Matraş markasıyla ilk mağazalarını Galleria’da açmış.
 
 
 
Ayakkabılarda Delibaş’ın imzası var
Matraş’ın sonbahar-kış koleksiyonlarında Sertaç Delibaş’ın imzası var. El yapımı ayakkabılar yüksek topuklar ve aykırı tarzlarla dikkat çekiyor. 2007’de Hüzün koleksiyonuyla Galata Moda’da yer alan Delibaş, devlet desteğiyle yurtdışı fuarlarına giden tek Türk ayakkabı tasarımcısı. Delibaş, Aşk-ı Memnu’da Bihter karakterini canlandıran Beren Saat’ın ayakkabılarını tasarlıyordu. 
 
milliyet