Ankara ve İzmir'deki fabrikalarındaki üretimlerle aralarında İspanya, Rusya ve Arjantin'in de bulunduğu 50'den fazla ülkeye ihracat yapan Hidromek, Türk mühendisinin ve işçisinin emeğiyle her geçen gün daha çok büyüyor.
 
Beko-loderden (kazıcı yükleyici) sonra ekskavatör (paletli yükleyici) ve mini loder üretimi de yapmaya başlayan marka, iç pazarda dünya devlerinin yıllardır süren hakimiyetine birbir son veriyor.
 
Kazıcı yükleyici satışıyla son üç yıldır en güçlü rakibini geride bırakan Hidromek, pazarda ulaştığı yüzde 37 satış oranıyla açık ara liderliğini devam ettiriyor.
 
Paletli yükleyici satışında 2009'da yüzde 5 olan pazar payını 2 yılda yüzde 13'e çıkaran Hidromek, yüzde 20'lik pazar payına ulaşıp bu alanda da lider olmak istiyor.
 
-Liderlik için 45 ton şart-
 
Hidromek Pazarlama Müdürü Levent Karaağaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamuoyunun yerli otomobil üretiminin mümkün olup olmadığını tartıştığı bugünlerde, kendilerinin yerli iş makinesini başarmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.
 
Elde ettikleri başarının devam etmesinin pazarda dünya devleriyle rekabet edebilmekten geçtiğini beliren Karaağaç, ''Paletli yükleyici alanında da satış lideri olabilmemiz için baraj, madencilik ve büyük alt yapı projelerinde kullanılacak kapasitede makineler üretmemiz gerekiyor. Bunu için 45 ton üzeri makine üreteceğiz. 2012'nin sonuna doğru pazara sunacağız bu ürünlerle liderliği elde edeceğimizi düşünüyoruz'' dedi.
 
-''İran üretim tesisi istedi''-
 
Hidromek'in 1978'de Ankara'da başladığı yerli iş makinesi üretim serüvenini ihracatla taçlandırdığını ifade eden Karaağaç, şunları kaydetti:
 
''Artık kimse Türk insanının emeğini ve zekasını görmezden gelemiyor. Daha önceden bize fason üretici gözüyle bakan yabancılar, bugün artık bizimle işbirliği kurmak istiyor. Rakiplerimiz başta olmak üzere dünya artık bizi çok önemsiyor. Mesela İranlı yetkililer bize ülkelerinde üretim tesisi kurmamız için davet gönderdiler. Yine Rusya'da durum aynı. Biz bu teklifleri değerlendirerek üretim bandımızı yurt dışına da yaymak istiyoruz.'' 
 
-45 milyon avroluk ihracat-
 
Türkiye'de satılan iş makinelerinin yaklaşık yüzde 75'inin ithal edildiğini aktaran Karaağaç, ''Hidromek geçen yıl Türkiye'de satılan iş makinelerinden yüzde 16 pay aldı. 150 milyon liralık yurtiçi ve 45 milyon avroluk yurt dışı satışımızla ülkeye döviz kazandırdığımız gibi dövizin de yurt dışına çıkmasının önüne geçtik'' diye konuştu.