FAW Group Corporation ile 2008 yılında imzalanan Distribütörlük Yetki Belgesi ile faaliyete geçen Komsan Otomotiv Sanayi ve Tic. AŞ, öncelikle küçük ve orta boy ticari işletmelerin, KOBİ’lerin, tarım ve hayvancılık sektöründeki tüketicilerin ihtiyaç duyduğu, Mini Ticari Araç segmentindeki talebini değerlendirdi. 2012 yılından itibaren, binek ve diğer segmentlerde yeni modelleriyle söz sahibi olmayı hedefleyen KOMSAN Otomotiv, bayi ve servis ağı ile ilgili çalışmalarını bu yönde sürdürüyor. 2010 yılında dünyanın ilk 500 büyük firması arasında 258inci sırada yer alan Faw Group Corporation, 2 milyon 550 bin adet motorlu araç satışı ile, bu dönem cirosunu da 41.1 milyar dolara yükseltti.

FAW, Komsan Otomotiv güvencesinde bayii ağını 24 adete, servis hizmetini 30 adete çıkarttı. Bursa, İzmir, Eskişehir, Antalya ve İstanbul’da kendi segmentinde lider konumunda olan FAW, 2012 yılında yine binek MPV ve ticari modelleri ile gelişim hızını arttırmayı planlıyor.

FAW’dan yeni model MultiVan70 (MV70)...

AT uygunluk testleri tamamlanan MV70 modeli için müracaat 2011 Aralık ayı içinde Sanayi Bakanlığına yapılmış olacak. MV70, tasarruflu 1.3 motor, fiyat performans oranı verimli, hem bireysel hem de ticari kullanım açısından avantajlı, zengin aksesuar donanımlı MV70 modelinde klima standart olarak sunuluyor.

FAW Türkiye pazar payında iddialı..

FAW yetkilileri, binek araçları ile beraber satış adetlerini en az yüzde 50 arttırarak pazarın güçlü oyuncuları arasında yer alacaklarını belirttiler. Konuyla ilgili bir basın toplantısı yaparak FAW Türkiye ve sektörü birlikte değerlendiren Komsan Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Süheyl Baybalı “2011 yılının ilk 11 ayında, motorlu taşıt satışlarında ciddi bir artış yakalanırken, çok amaçlı kullanıma yönelik ticari araç pazarının da önemli oranda büyüdüğü görülmüştür. Ekonomik, çevreye duyarlı mini ve mikro araçlara yönelik iç talep, global taleplere paralel olarak giderek artacaktır. Çin’in en büyük otomotiv üreticilerinden biri olan China FAW Group Corporation, bu tür araçların geliştirme ve üretiminde kendini ispatlamış önemli oyunculardan biridir. 2015 yılından itibaren elektrik motorlu araçlar (EV) segmentinde de yeni modelleri pazara sunmaya başlayacaktır” dedi.

Daha sonra söz alan Komsan Otomotiv Satış ve Pazarlama Müdürü M. Korhan Haşmet ise yeni getirecekleri binek araçları için hedeflerini şu şekilde açıkladı: “2011 yılındaki satış adetleri başarısını 2012 yılında da sürdüreceğiz, bu bağlamda 24 adet olan bayii sayısını 34’e çıkaracağız. 700 adet olan satış adedimizi, yeni MultiVan ( MV70 ) ve MPV segmentindeki MP80 araçlarımızın sağlayacağı sinerji ile katlayarak, dörthaneli rakamların önemli oranda üzerine taşıyacağız. MP80 ile MPV segmentinde de iddialı olduğumuzu da böylece kanıtlayacağız. Önümüzdeki dönemlerde ticari araç müşterisinin kullanıma ihtiyaç duyacağı araç donanımını ve biçimini de (örn: fırıncı, tüpçü, sucu, vb.) sunacak ve ayrıca önceden tespit edilmiş bazı bölgelerde yapılacak değerlendirmeler sonrasında, ticari araç bayii ağımız ile binek araç bayii ağını ayrıştıracağız.

KOMSAN OTOMOTİV SANAYİ VE TİCARET A.Ş HAKKINDA

FAW Group Corporation ile 2008 yılında imzalanan Distribütörlük Yetki Belgesi ile faaliyete geçen Komsan Otomotiv Sanayi ve Tic. AŞ, Distribütörlük Anlaşmalarını, ithalat, satış ve satış sonrası ile ilgili Tip Onayı, Satış Sonrası Hizmetler ve Garanti Belgeleri’ni 2009 sonu itibariyle tamamlamıştır.

Komsan Kompresör Sanayi ve Ticaret AŞ ve Komsan Gayrimenkül Geliştirme ve Yatırım AŞ ile kardeş firma olan Komsan Otomotiv, FAW Group Corporation ile birlikte sürdürmekte olduğu Türkiye Projesi çerçevesinde, Ticari Araçlarını ilk kez Türk tüketiciler ile Gaziantep Tarım Fuarı’nda tanıştırmıştır.

Öncelikle küçük ve orta boy ticari işletmelerin, KOBİ’lerin, tarım ve hayvancılık sektöründeki tüketicilerin ihtiyaç duyduğu çok işlevli Ticari Araç segmentindeki talebi değerlendiren Komsan Otomotiv, fiyat, kalite ve işlevsellik anlamında tüketicilere avantajlı modeller sunmaktadır.
Gelecek yıldan itibaren MultiVan ve MPV segmentlerde yeni modelleriyle söz sahibi olmayı hedefleyen Komsan Otomotiv, bayi ve servis ağı ile ilgili çalışmalarını sürdürmektedir.

FAW (FIRST AUTOMOTIVE WORKS) HAKKINDA

Çin, son yıllarda otomotiv sektöründe dünyada ön plana çıkabilmek için ataklar gerçekleştirirken, ülkenin bu alandaki ilk ve en köklü firması olan First Automotive Works (FAW), Türkiye pazarında da yerini alıyor. Çin’de 15 Temmuz 1953 tarihinde kurulan ve ilk üretimi 4 tonluk kamyon modeli Jiefang’ı 13 Temmuz 1956’da satışa sunan FAW, bugün otomotiv sektöründe neredeyse her segmentte üretim yapan bir marka halini aldı.

FAW, Çin’in devlet politikası gereğince globalleşme çerçevesinde dünyaya açılma ve ülke pazarı için ortak üretim gerçekleştirme stratejileri geliştirerek, 1991 yılında Volkswagen ( FAW yüzde 60, VW yüzde 20 ve Audi yüzde 20 ), 2002 yılında Toyota Motor Corp.( FAW yüzde 50, TMC yüzde 50 ), 2003 yılında ise Mazda Motor Corp. ( FAW yüzde 75, Mazda yüzde 25 ) ile olmak üzere ortaklıklar gerçekleştirdi. Firma, 1992 yılında ‘China FAW Group Corporation’ olarak ismini değiştirirken, 2004 yılından itibaren üretimini 1.000.000 adet/yılın üzerine çıkardı.
2010 yılının ilk çeyreğinden itibaren gözlenen yüksek performansını, 2010 yılı boyunca sürdürümüş ve toplam araç satışı yüzde 30 artışla 2.550.000 adet olarak gerçekleşmiştir.