Aydın İl merkezindeki etkinlikler sabah saatlerinde Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı"nın okunmasıyla başladı. Etkinlikler çerçevesinde organize edilen “Çevre Yürüyüşü” törene katılan protokol üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla Adnan Menderes Bulvarı"ndan başlayarak, Hükümet Bulvarı güzergahı boyunca devam etti ve Aydın Valiliği önünde son buldu. Yürüyüşe katılan ekipler daha sonra Vali Vekili Celal Ulusoy"u makamında ziyaret etti. Buradaki törenlere Vali Yardımcısı Bayezıt Bestami Alkan, Çevre ve Orman İl Müdürü Veli Yorgalı, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Konuşmasında çevre bilincine değinen Vali Vekili Celal Ulusoy, insanların kendisini düşünerek, çevreye ikinci plana attıklarını söyledi. Yatırımcıların fabrika yapmasının ülke ekonomisi açısından çok güzel olduğunu ifade eden Ulusoy, “Yatırımcıların ülke ekonomisi için yaptıkları fabrikaları faaliyete geçirirken unutmamaları gereken bir konu var. O da ekonomi kadar çevreye zarar vermemek. Maalesef birçok yatırımcı fabrika yapıyor. Ama bunun arıtma tesisini kurmuyor. Biz çevreye kirleterek ülkeye ekonomik katkı sağlayan yatırımcı istemiyoruz. Biz ekonomi kadar çevreye karşı duyarlı olan yatırımcı istiyoruz. Çiftçilerimizde topraktan daha fazla ürün elde edeceğiz diye topraklarına daha fazla kimyasal madde atıyor. Buda çevreye büyük zarar veriyor. Bunların önüne geçmeliyiz. Başta okullarımız olmak üzere tüm kuruluşlardaki temizlik faaliyetlerine hassasiyet göstererek, genç nesillerde çevre ve temizlik bilincinin oluşmasını sağlamalıyız. Çok şükür Aydın bu konuda iyi durumda. Gittiğimiz, gördüğümüz yerler ve okullarımız ter temiz” dedi.
Törende konuşmaların ardından Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yurt genelinde yürütülen “Okullarda Çevre Bilincinin Oluşturulması Projesi” değerlendirmeleri kapsamında dereceye giren okullardan Türkiye ve il birincisi olan Nazilli Çapahasan İlköğretim Okulu, gene il birincisi Sultanhisar Salavatlı İlköğretim Okulu ve il ikincisi olan İncirliova Gerenkova İlköğretim Okulu idarecilerine ödülleri Vali Vekili Celal Ulusoy ve sponsor firmaların temsilcileri tarafından verildi. Ayrıca törende il genelinde düzenlenen “Dünya Çevre Günü” konulu resim, şiir ve kompozisyon dallarındaki yarışmalarda dereceye giren ilköğretim öğrencilere ödülleri Vali Yardımcısı Bayezıt Bestami Aklan tarafından verildi. Aydın"daki Dünya çevre Günü etkinliklerinin hafta boyunca çeşitli etkinliklerle devam edeceği belirtildi.