AYDINPOST HABER SERVİSİ-Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, dünya barış günü dolayısıyla mesaj yayınladı.
Rektör Boylu açıklamasında, "Dünyadaki ve Türkiye gündemindeki değişimlerin yakın izleyicisi olarak Atatürk"ün “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” ilkesinin öncülüğünde dünya barışının sağlanması ve sürdürülmesi temennisini Adnan Menderes Üniversitesi olarak benimsiyoruz. Bu ilke ışığında hem yönetim anlayışımızda, hem faaliyetlerimizde barışçıl ortamlar yaratmanın ve sürdürmenin ön koşulunun hoşgörü olduğunun farkındayız. Adnan Menderes Üniversitesinde 2006 yılından itibaren “Her zaman barış, herkese hoşgörü” yönetim anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz" dedi.
Boylu ayrıca, "Rektörlük seçim sürecine girdiğimiz şu günlerde demokratik, anlayışlı, saygı temeline dayanan, etik ve ahlaki değerlere bağlı kalınarak yapılan seviyeli yarış ortamı, yönetim anlayışımızın tüm Üniversitemizde benimsenmiş olduğunun göstergesidir. Her seçim anlarında bireyler istedikleri, benimsedikleri, hak ettikleri idare edilme şeklini tercih ederler. Mücadelenin farklı yolları olmakla birlikte bizim tercihimiz barış ortamlarında, “hepimiz” anlayışı, bilim, etiğe bağlılık, düşünce ve inançlardaki farklılıklara saygı, sürekli gelişim ve değişim olmuştur. Sorgulamak, talep etmek, özeleştiri yaparak eleştiri hakkını kullanmak, dinamik kurumsal yapılar için vazgeçilmez unsurlardır. Kuruma aidiyet duygusu, kuruma karşı sorumluluk duymak ve bunun gereklerini yerine getirmekten başlar. Kuruma yabancı durarak, yabancılaşmaya yönlendirerek kurumun bir parçası olmak mümkün değildir. Vaat edilen her olumlu düşüncenin önce içselleştirilmesi gerekmektedir. Özsel olmayan eleştirileri iyileştirici ve samimi bulmak mümkün değildir" diye konuştu.
Şükrü Boylu ayrıca, "Bilimsel gelişme ve ilerleme arzumuz, güzel, doğru ve özgür yaratımları destekleyen yönetim anlayışımızla uyumlu bir bütün olmuştur. Dürüst ve çalışkan olanı destekleyerek, yapıcı ve yaratıcı düşüncenin getirdiği başarılardan duyduğumuz mutluluğu ve haklı gururu sizlerle paylaşmaktan onur duyuyoruz. Dünya Barış Günü"nüzü barış ortamlarında elde edilecek başarılar dileğiyle kutluyorum" dedi.