Aydın Huzurevi’nde düzenlenen programda Vali Yardımcısı Halil Canavar, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet, Aydın Huzurevi Müdürü Emin Dinçer ve kurum personeli ile yakınları da yaşlıları yalnız bırakmadı.
Programın açılışında konuşan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilal Çenet, yaşlıların haftasını kutladı. Yaşlıların huzur ve mutluluk içerisinde yaşamlarını sürdürmeleri için gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını açıklayan Çenet, “Yaşlılık asla hayatın bittiği anlamına gelmiyor. Tam aksine yaşlılık hayatın en güzel ve verimli yılları olabiliyor. Bu yüzden toplum olarak yaşlılarımıza sahip çıkmak zorundayız. Gençlerimize yaşlıları saymayı, sevmeyi ve hatırlamayı öğretmeliyiz. Özellikle lise ve üniversite öğrencilerimiz gelip, yaşlılarımızı ziyaret etsinler. Onların hayır dualarını alsınlar, deneyim ve tecrübelerinden dersler çıkarsınlar” dedi.
Yaşlıların toplumun baş tacı olduğunu ve yaşlılarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Halil Canavar da, hayatın bazı gerçekleri olduğunu ve yaşlılığın da bu gerçeklerden bir tanesi olduğa dikkat çekti. Yaşlılığının her kese nasip olmadığına işaret eden Ulusoy, “Yaşlılıkta Allah'ın bir nimetidir. Bazı insanlar çocuk ve gençken ölüyorlar, yaşlılığı yaşayamıyorlar. Hayat geçicidir. Önemli olan sağlık ve hayatta başkalarına faydalı olabilmektir. Sizler bu yaşınıza kadar vatanınıza ve milletinize hizmet ettiniz. Şimdi dinlenmek ve istirahat etmek sizin en doğal hakkınız. Yaşılar bulundukları ortama neşe ve huzur getiriyorlar. Nerede yaşlı varsa orada huzur vardır. Allah yaşlılarımızı başımızdan eksik etmesin” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Aydın Gençlik Merkezi öğrencilerinin huzurevinde kalan yaşılar için ‘Dünün Gençleri, Bugünün Gençleriyle Buluşuyor’ sloganıyla düzenlediği eğlence programı sunuldu. Gitar dinletisi, halk oyunları ve tiyatro gösterinden oluşan programı izleyen yaşlılar, zaman zaman söylenen şarkılara eşlik ederken, doyasıya eğlenme fırsatı buldu.