Star TV'nin Doğuş Grubu'na satılmasının ardından kanalla yollarını ayıran, ancak Aydın Doğan'ın başka iş vermemesi ekranlara veda eden Uğur Dündar, bugün Radyo D'de ilginç açıklamalara imza attı.
 
Hakan Gündüz'ün programına açıklamalar yapan Dündar, gündeme ilişkin yorumlarda bulunduğu konuşmanın sonunda, Radyo D ile de yollarını ayırmayı düşündüğünü söyledi.
 
Dündar gerekçesini ise şöyle açıkladı:
 
"Yıllardır burada acı tatlı çok güzel günlerim oldu. Ancak Doğan Grubu ile yollarımı ayırdığım için artık Radyo D'de sabahları yorum yapmayı da bırakmak istiyorum. Ben özgürlüğüne düşkün bir adamım. Şunun hakkında konuşmayayım, bunun hakkında konuşursam ne olur diye düşünürsem özgürce konuşamam.. Bu nedenle bugün son kez bu programda yorumculuk yapıyorum.."
 
Dündar'ın bu duygusal sözlerden sonra dudaklarından dökülen şu sözler ise, "Aydın Doğan'a bir yerlerden baskı yapıldığı için Uğur Dündar ile yollar mecburen ayrıldı" yorumlarını destekler nitelikteydi..
 
Dündar, "Türkiye bir süreçten geçiyor. Bunlar olacak. Birşeyler konuşmaya gerek yok. Türkiye bunları biliyor ve bilmeyenler de bilecek. Neticede gerçekler hiç bir zaman saklı kalmıyor" diyerek, gidişinin normal olmadığının, bir yerlerden gelen baskı neticesi kapının önüne konulduğunun sinyalini verdi.
 
Başbakan Erdoğan'ın, medya yöneticileri ve sahipleri ile yaptığı son toplantıya Aydın Doğan da katılmış ve uzun zamandır araları vergi cezası nedeniyle bozuk olan ikili sıcak bir ortamda sohbet etmişti. Bazı çevrelere göre Erdoğan bu toplantıda Aydın Doğan'a bazı gazeteci, televizyoncu ve yazarlar için uyarılarda bulundu ve bu uyarılar sonucunda Dündar ile yollar tamamen ayrıldı..