Milliyetçi Hareket partisi (MHP) Aydın milletvekili aday adayı Hasan Duman, müracaatını yaptıktan sonra MHP Aydın İl başkanlığı"nda basın açıklaması yaptı. MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin "2023'e doğru Yükselen Ülke Türkiye" vizyonu projesi kapsamında, şu ana kadar edindiği tüm bilgi birikimini, deneyim ve tecrübelerini Aydın halkı ve sektörlerin istifadesine sunmak için siyasete girme kararı aldığını belirten Duman, Aydın"ın tarım alanında alt yapı eksikliği olduğunu ve seçilmesi halinde bunu gidereceğini söyledi.
Aydın için öncelikli sektörün Tarım olduğunu kaydeden MHP Aydın Milletvekili aday adayı Hasan Duıman “Bu sektörün altyapı sorunlarının öneminin hala kavranamadığı gibi çözüm için yeterli gayret ve çabanın yıllardır gösterilemediğini görmekteyim. Altyapıyı düzeltmeden ne üretimi arttırabiliriz, ne de ürettiğimizi ucuza mal edebiliriz. Tarımda üretimin dolayısı ile verim artışı en önemli girdilerden biri su. Mevcut sulama projelerinin hâlihazır durumunun ne olduğu, bu projelerden ne oranda yararlanıldığı, randımanlı olup olmadıkları, nasıl daha verimli bir şekilde istifade edilebilir konuları hiç sorgulanmıyor. Sorunlar birikmiş çözüm çiftçiye havale edilmiş” diye konuştu.
Aydın"ın önemli zenginliklerinden birinin de jeotermal kaynaklar olduğunu kaydeden Duman “Aydın, ülkemizin en zengin kaynaklara sahip olmasına rağmen, bu kaynaklardan ne oranda yararlanıyor? Aydın'a geri dönüşümü nedir diye sorguladığımızda, ortaya iç açıcı bir tablonun çıkmadığı, aynı politikaların devamında ise bu zengin kaynakların yalnız bekçiliğine devam etmeye talibiz demektir” ifadelerine yer verdi.
Duman aday adaylığını niçin MHP"den yaptığını ise “İlkeli duruşu, Millet odaklı bakış açısı, Memleketin sorunlarını ve çözüm yollarını bilen insanlarla siyaset kararlılığı, Aydın"a Aydınlılar eliyle hizmetin getirilmesi noktasında ki yaklaşımı” sözleriyle cevapladı.
HASAN DUMAN KİMDİR?
1957 yılında Aydın"da doğdu. 1980 yılında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldu. 1981 yılında aynı fakültede Yüksek Lisansını tamamladı. 1981–1984 yılları arasında Tarım Reformu Şanlıurfa Bölge Müdürlüğünde, 1984–1987 yılları arasında Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Kamulaştırma, Toplulaştırma ve Dağıtım Dairesi Başkanlığında mühendis olarak görev yaptı. 1987 yılında Devlet Lisan Okulu İngilizce bölümünü bitirdi. 1988 yılında Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığında Müfettiş Yardımcılığı, 1991 yılında müfettiş, 1996 yılında da Baş Müfettiş olarak görev yaptı. 2000 yılından bugüne kadar da Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.