Sözlerinin farklı yorumlandığını anlatan Erdoğan, " Ben medya patronlarına bu yazarını beğenmedim. Bunu at. Ya da bu yazarını beğendim bunu tut demiyorum ki..." diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: Medya patronları zaman zaman bizi ziyaret ederler... Efendim biz gerilim istemiyoruz. Ya da şöyle yaptık bu dönem iyi kazandık gibi yorumları oluyor. Gerilimden şikayet edenlere, kendi maiyetinde çalışan yorumculara köşe yazarlarına söyleyin diyorum. En küçük bir şeyi şok şok diye verirsen suni gerilim kaçınılmaz... Efendim biz onlara söz geçiremiyoruz diyor.

Biz medya patronunun kendi yazarından şikayet Ben gerilim istemiyorum diyen gerilim istemeyen yayınlar isteyen bir medya patronunun kendi gazetesinin yazarından benim gibi şikayet etmeye hakkı yoktur. Ben sanki rakipmişiz gibi yayın politikası izleyenleri boykot ederim. Hiç bir medya patronu Başbakan bana şu yazarını at dedi diyemez. Böyle bir aşğılık oyunun içinde yer almam. Buraya gelip şikayet etme. Dükkan senin dükkanın. Medya patronu yayın kadrosunu seçme hakkına sahiptir. Benim bu güne izlediğim tavrım hukuka havale etmektir.

Milliyet