ESKİŞEHİR'de düğüne gidenleri taşıyan kamyonet, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıktı, orta refüjü aşıp karşı yönden gelen yolcu otobüsüyle çarpıştı. Kazada gelin ve damadın da aralarında bulunduğu 5 kişi öldü, 10 kişi ise hafif yaralandı.

Kaza, bugün saat 00.30 sıralarında Eskişehir-Ankara Karayolu'nun 23'üncü kilometresinde meydana geldi. Bingöl'den Bursa'ya düğüne giden konvoydaki 43 yaşındaki Mehmet Sayit Kayırtar yönetimindeki 34 YH 0721 plakalı kamyonet, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıktı, orta refüjü aşıp karşı yönden gelen Bursa- Gaziantep seferini yapan Seç Turizm'e ait Ekrem Karagöz yönetimindeki 27 BD 300 plakalı yolcu otobüsüyle çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle kamyonet hurda haline geldi, ortalık kan gölüne döndü. Kazada, sürücü Mehmet Sayit Kayırtar, yanındaki 23 yaşındaki Seyithan Kayırtar, 20 yaşındaki Aslıhan Olmaz, 38 yaşındaki Vildane Kırgız, 17 yaşındaki Merve Kayırtar öldü, otobüs yolcularından 10 kişi de hafif yaralandı.

Yaralılar ambulanslarla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi ile Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.



GELİNİN BUKETİNİN GÜLLERİ YOLA SAÇILDI

Kaza sonrası konvoyda bulunan ölenlerin yakınları, gözyaşları döküp sinir kirizleri geçirdi. Kaza yapan kamyonetten yola, gelin buketinde kullanılan kumaştan yapılmış güllerin saçıldığı görüldü.

Kaza nedeniyle kapanan yol araçların çekici yardımıyla kaldırılmasının ardından yaklaşık 1 saat sonra yeniden ulaşıma açıldı.

Seyithan Kayırtar ve Aslıhan Olmaz için Bingöl'de kına gecesi düzenlendiği, bugün de düğün yapmak için Bursa'ya gittikleri belirtildi.

Ölenlerin cesetleri otopsi için ESOGÜ Hastanesi morguna kaldırıldı.