Soyman, oğlunu evlendirmeden 2 gün önce "Vasi Tayini" davası açmış...

ŞARKICI Safiye Soyman"ın, MS hastası oğlu Harun Akaröz"ü geçen ekim ayında evlendirmeden 2 gün önce, Ankara Sulh Hukuk Mahkemesi"nde "Vasi Tayini" davası açtığı ortaya çıktı.

Düğünden 10 gün sonra evi terk eden gelin Gönül Erdoğmuş'un ise Soyman'a "ziynet alacağı" davası açacağı belirtildi.

Safiye Soyman, 3 Ekim 2010 Pazar günü Ankara"nın Gölbaşı İlçesi"nde görkemli bir düğünle, MS hastası oğlu 38 yaşındaki Harun Akaröz ile 28 yaşındaki Gönül Erdoğmuş'u evlendirdi. Ancak düğünden 10 gün sonra gelin Erdoğmuş, “Düğün gecesi takılan bütün takılarımı benden aldılar. Evlilik sözleşmesi imzalattlar” diyerek evi terk etti.

Bunun üzerine Safiye Soyman, oğlu adına Ankara 5"inci Aile Mahkemesi"nde boşanma davası açtı. Boşanma davasının ilk duruşması ise 15 Aralık Çarşamba günü görülecek. Bu arada gelin Gönül Erdoğmuş da karşı boşanma davasının yanı sıra, 10 bin TL manevi tazminat davası açtı.

"VASİ TAYİNİ" DAVASI

Safiye Soyman"ın, oğlunu evlendirmeden 2 gün önce Ankara 13"üncü Sulh Hukuk Mahkemesi"nde "Vasi Tayini" davası açtığı ortaya çıktı. Davanın ilk duruşması ise bugün görüldü. Soyman, avukatıyla birlikte bugün mahkemeye gelerek ifade verdi.

Mahkeme heyeti, "Vasi Tayini" davasını, Harun Akaröz"ün sağlık durumuyla ilgili sağlık kurulundan gelecek raporun beklenmesi için 20 Aralık 2010 Pazartesi gününe erteledi.

Öte yandan gelin Gönül Erdoğmuş"un, "Ziynet alacağı" davası açacağı öğrenildi. Düğünden kendisine takılan takıların aynı gece alındığını iddia eden Erdoğmuş'un, takıların kendisine iade edilmesi gerektiğini ve bunun için hakkını mahkemede arayacağını söylediği belirtildi.