Yargıtay, “Takıları bozdururken karının rızası olduğunu belgelemek zorundasın, yoksa geri ödersin” görüşü açıkladı.
 
Ö.D. isimli kadın, 2003 yılında evlendiği kocası M.A. hakkında boşanma davası açarak, düğünde takılan ziynet eşyalarının geri verilmesini ya da parasının faiziyle kocasından alınarak kendisine ödenmesini talep etti. Ankara 10. Aile Mahkemesi’nde görülen davada, koca M.A., ziynet eşyalarını eşinin rızasıyla bozdurup düğünden sonra ortak giderler için harcadığını ileri sürdü.
 
Mahkeme de, ziynet eşyalarının “evlilik birliği içerisinde davacının da rızası ile bozdurularak evlilik birliğinin giderlerine harcandığını” gerekçe göstererek, ziynet eşyalarının iade talebinin reddine, tarafların boşanmalarına karar verdi. Ancak davacı kadın Ö.D.’nin temyiz başvurusuna bakan Yargıtay 6. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu. Yerel mahkemenin kararında direnmesi üzerine dava son sözü Yargıtay Genel Kurulu söyledi. Kurul, şu gerekçeyi açıkladı:
 
Eşinden belge almalıydı
 
“Davada kadının rızası ile, katkı amacıyla bozdurulmak üzere ziynet eşyalarının verildiğine dair herhangi bir delil bulunmamaktadır. Evin ihtiyacı için bozdurulan ziynet eşyalarının rıza ile ve iade şartı olmaksızın verildiğini davalı koca ispatlamak zorunda olup, somut olayda davalı koca bu durumu ispat edemediğinden dava konusu ziynet eşyalarının davacıya iadesi mükelleftir.”