Yıldız, partisinin alacağı her türlü kararı saygıyla karşılayacağını da söyledi.
 
Radikal’e konuşan Yıldız, Bodrum’da bulunma gerekçesinin iddia edildiği gibi tatil amaçlı olmadığını anlattı. Beraber görüntülendikleri Deniz Uyan’ın ailesini yıllardan beri tanıdığını söyleyen Yıldız, Uyan’ın kız kardeşinin İzmir’de düğünü olduğunu ve Bodrum’da bulunma nedeninin ise söz konusu düğün olduğunu belirtti. Yıldız, durumun çarpıtıldığını ifade ederek, şunları söyledi:
 
“Eşim ve çocuklar tatil nedeni ile Malatya’da. Dün (önceki gün) eşimle birlikteydim. Ben eşim ile de görüştüm. Eşimin gazeteye yaptığı açıklamalar da çarpıtılmış. Eşim gazeteye yaptığı açıklamada Deniz Hanım’ın ailesi için ‘aile dostu değildir’ dememiş. ‘Ben tanımıyorum’ demiş. Deniz Hanım’ın ailesi seçim sürecinde Batman’a geldiler, 10 gün kaldılar.”
 
Ortaya çıkan tablonun kamuoyunu ve seçmenlerini incittiğini dile getiren Yıldız şöyle devam etti: “Bundan büyük bir üzüntü duyuyorum. Özür dilerim halkımdan. Böyle bir ortamda böyle bir şeyin ortaya çıkması hoş değil. Halka açıklama yapılacak. Tarihini partiden arkadaşlarla kararlaştıracağız. Eşim gerekirse, o da açıklamada yer alır. Yapılan bilinçli, hedeflenen bir şeydir. Partim yıpratılıyor, halkım incitiliyor. Batman’daki atmosferin iyi olduğu söylenemez. Halkla bayramlaşmaya kendimi hazır görmüyorum. Bir açıklama yapmadan, partimle bir değerlendirme yapmadan olmaz.”
 
Yıldız, ihraç veya benzeri bir kararı nasıl karşılayacağı sorusunu “Parti hukuku da işler, gereği neyse yapılır. İhraç gündeme gelirse, başım üstüne. Beni var eden bu halktır. Ben partimin aldığı her karara saygılıyımdır” diye yanıtladı.
 
radikal