Wittenli Mohammed ve Duygu Olcay çiftinin düğün filmi, film şirketinin hatası sonucu silindi. Şirketi dava eden damat, düğünün tekrar edilmesini, 20 bin euroluk masrafın da şirket tarafından üstlenilmesini talep ediyor

GÖRKEMLİ bir düğünle evlenme hayali kuran ve sonunda bu hayalini gerçekleştiren bir çiftin başına gelebilecek en büyük felaket, Wittenli Mohammed (26) ve Duygu (24) Olcay çiftinin başına geldi. 29 aralık 2013 günü Köln’de bin davetlinin katıldığı bir düğünle evlenen Olcay çiftinin düğün filmi, film şirketinin hatası sonucu tümüyle silindi. Görkemli düğünün sevinci kursağında kalan ve büyük bir şok geçiren Mohammed Olcay, hatasını telafi etmeyen film şirketini mahkemeye verdi.  Sabah’a konuşan Olcay, “Düğünün tekrarlanmasını, 20 bin euro tutarındaki masrafın da film şirketi tarafından üstlenilmesini istiyorum” dedi.

“KAPATALIM” DEDİLER

WİTTEN Herdecke Üniversitesi’nde Tıp öğrenimi yapan Olcay, Köln’de bulunan film şirketinin, filmin kayıt edildiği sabit diskin bozulduğunu, bu yüzden de filmin silindiğini kendisine bildirdiğini anlattı. Şirket, sabit diski tamir ettirmek için şimdiye kadar uğraşmış, ancak bir sonuç alamamış. Olcay, “Şirketin sahibi, bana iki hafta önce sabit diskin tamirinin mümkün olmadığını bildirdi, ardından da bana 800 euro gönderip, ‘bu meseleyi kapatalım’ dedi. Ben de elbette kabul etmedim. Avukatım, davayı kazanma şansımızın yüksek olduğunu söyledi” dedi.

“DÜNYANIN SONU DEĞİL”

BİLD’E konuşan şirketin sahibi Ali G. ise, böyle bir hatayı herkesin yapabileceğini savunarak, “Olmuş bir kere, dünyanın sonu değil ya” demekle yetindi. Oldukça üzgün ve kızgın olan genç damat, mükemmel bir düğün için Hiçbir masraftan kaçınmadığını, üstelik kredi de aldığını anlatıp, şimdi elinde düğünden hiçbir kaydın kalmamış olmasından çok üzgün olduğunu söyledi. Facebook’ta da “Deine stimme zaehlt- für ein junges Ehepaar” başlığı altında bir sayfa açan Olcay, davası için destek istiyor. Açılmasının ardından birkaç gün geçmesine karşın, şimdiden 136 kişi sayfaya üye olmuş bulunuyor.