Süper Lig"de, 2007-2008 sezonunda sona yaklaşılırken, hem şampiyonluk hem de kümede kalma mücadelesinde bugün yine nefesler tutulacak.

Şampiyonluk yarışında bir adım önde bulunan Cim-Bom, Sivas"ta üst sıraların kaderini belirleyecek zorlu bir sınav verecek. Sarı-kırmızılı takım kazanırsa son haftaya büyük avantajla girecek, hatta rakibi Fenerbahçe"nin puan kaybetmesi halinde şampiyonluğunu ilan edecek. Sivasspor kazanırsa zirve karışacak.
İstanbul"da, Fenerbahçe ile Gençlerbirliği arasındaki karşılaşmada, tribünlerin gözü sahada, kulağı ise Sivas"ta olacak. Sarı-lacivertli ekip hem şampiyonluk, hem de Şampiyonlar Ligi iddiası için mutlak galibiyet kovalayacak.


Beşiktaş da takipte

Fenerbahçe, Gençlerbirliği"ni yener, Galatasaray da mağlup olursa, 3 takım son haftaya 73"er puanla girecek. Bu durumda averajda üstünlüğü bulunan Fenerbahçe en kârlı takım olacak.
Beşiktaş da Şampiyonlar Ligi umutlarını devam ettirebilmek için Ankaragücü deplasmanında üç puan arayacak.
Kasımpaşa ve Çaykur Rizespor"un ardından küme düşecek son takım Vestel Manisa, Konya ve Gençlerbirliği"nden birisi olacak. Vestel sahasında Kasımpaşa ile oynarken, Konyaspor da Gaziantepspor"u ağırlayacak. Gençlerbirliği ile Konya"ya bir puan yetecek.


GALATASARAYLI FUTBOLCULARIN RAHAT UYUMASI İÇİN CADDE TRAFİĞE KAPATILDI
Sivasspor taraftarları, zorlu Galatasaray maçı öncesinde dün gece geç saatlere kadar kentte araçlarla tur attı. Takımları lehine tezahüratta bulunan taraftarlar, özellikle Galatasaray'ın konakladığı otel önünde toplandı.

Bunun üzerine polis, takımının konakladığı otelin bulunduğu İstasyon Caddesi'ni, futbolcuların rahat bir şekilde uyuyabilmesi için dün akşam saat 23.00'den bugün 10.00'da kadar araç trafiğine kapalı tuttu.

Otelin yakınlarında araçların korna ve klakson çalmasına izin vermeyen ekipler, Sivassporlu taraftarları da gece saatlerinde otel önüne yaklaştırmadı.

Caddenin sabah saatlerinde trafiğe kapalı olmasına, kentteki okullarda Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na girecek olan öğrencilerin velileri tepki gösterdi. Veliler, caddenin kapalı olması nedeniyle çocuklarının sınava geç kaldığını öne sürdü.

SAHTE BİLET SATICISI GÖZALTINA ALINDI

Stat civarında sahte bilet sattığı tespit edilen bir kişi vatandaşın ihbarı sonucu yakalandı.

Sivasspor-Galatasaray maçı öncsinde 4 Eylül Stadyumu civarında hareketli saatler yaşandı. Karşılaşmanın oynanacağı stadın tribünleri kırmızı-beyaz bayrak ve süslerle donatılırken, zemin de görevliler tarafından son kez biçelerek maça hazır hale getirildi. Zemin çizgileri de tekrar çizildi. İçerde hazırlıkmlar sürerken sabah erken saatlerden itibadren taraftarlar da stada gelmeye başladı. Stad civarı karnaval yerine dönerken, bazı vatandaşların sahte bilet ile maça geldikleri görüldü. Vatandaşlar, saha dışında bilet satan kişiler olduğunu, bilet kalmadığını bildikleri halde karaborsa olacağını düşenerek bilet aldıklarını söyledi. Taraftarların ihbarı üzerine , aynı zamanda Sivasspor bayrakları satan bir kişi sahte bilet sattığı gerekçesi ile resmi kıyafetli polis memurları tarafından gözaltına alındı. Sahte bilet ve karaborsa satışları konusunda polis alarma geçirilirken çok sayıda sivil ekip görevlendirildi. Karşılaşmaya Sivas'ın yanı sıra çevre illerden de taraftar geldiği görüldü. İl dışından gelen Sivasspor taraftarları, takımlarının bu maçı mutlaka kazanacağı görüşünde birleşti. Stat civarında davul zurnalar eşliğinde taraftarlar coşku yaşarken, bayraklarla donatılan araçlar kent sokaklarında saatlerce tur attı.

SİVASSPOR-GALATASARAY

STAT: Sivas 4 Eylül,

SAAT: 19.00,
HAKEM: Halis Özkahya,

Sivas'ta taraftarlar toplanmaya başladı
A.A. 4 Mayıs 2008


Turkcell Süper Lig'de bu akşam oynanacak Sivasspor-Galatasaray maçı öncesinde Sivas'ta heyecan dorukta.




SİVASSPOR: Petkovic, Abdurrahman, Diallo, Saidi, Hayrettin, Musa, Sezer, Sylla, Sergio, Mohamed Ali, Mehmet Yıldız

GALATASARAY: Aykut, Sabri, Emre, Servet, Hakan Balta, Okan (Lincoln), Barış, Mehmet Topal, Ayhan, Arda, Nonda


Aslan üstün
Sivasspor ile Galatasaray ligde 6. kez karşı karşıya gelecekler. İki takım arasında geride kalan lig maçlarından İstanbul"daki 3"ünü sarı-kırmızılı ekip kazandı, Sivas"taki 2 maç da berabere sonuçlandı.