Askeri casusluk çetesinin, fuhuş tuzağına çektiği üst düzey subayları kol saati, masa saati, şapka ve gözlüklere yerleştirilen ileri teknoloji ürünü kameralar ile görüntüleyip, duvar arkasını duyabilen kayıt cihazlarıyla dinlediği belirlendi.
 
Askeri Casusluk ve Şantaj soruşturmasında ortaya çıkan belge ve araçlara göre, çete şantaj amacıyla kritik görevde bulunan subaylara karşı yüksek teknoloji ürünü gizli kameralar kullanmış. Star Gazetesi'nin haberine göre, her biri full HD kalitesinde ses ve görüntü kaydeden cihazların tamamı uzaktan kumandalı. Saniyede 30 kare fotoğraf çekebilen ve 24 saat video kaydı yapabilen ileri teknoloji ürünü olan cihazların fiyatları ise 1000 TL’den başlıyor. Çete, gizli kameralı şapka, duvar dinleme cihazı, mikro kameralı Rolex marka saat gibi araçlar kullanmış.
 
Askeri Casusluk soruşturmasıyla ilgili iddianamenin ek klasörlerinde yer alan bilgilere göre çete, son teknoloji ürünü kayıt cihazları kullanmış. Çetede ele geçirilen dinleme ve görüntüleme cihazlarının fotoğraflarına da yer verildi. Çetenin son teknoloji ürünü bu cihazları kullanarak fuhuş tuzağına çektiği yüksek rütbeli subayların görüntülerini çektiği ve bu görüntüleri kullanarak devlet sırrı niteliğindeki belgeleri ele geçirdiği iddia ediliyor. Soruşturma kapsamında ele geçirilen belgelerin bazılarının özellikle iki ülkenin gizli servislerine satıldığı iddia edilmişti.
 
Casusluk çetesinin kullandığı son teknoloji ürünü cihazlar ve özellikleri ise şöyle:
 
ROLEX KOL SAATİ: Gündelik hayatta şık bir saat kamuflajı altında yasadışı görüntü ve ses kaydı yapılmış. Ünlü Rolex marka saatlere mikro lens yerleştirilerek gizli görüntü ve ses kaydı alır hale getirilmiş. Bilgisayar bağlantısı için gereken giriş, saat ayar düğmesinin altına gizlenmiş.
 
-DİJİTAL MASA SAATİ: Mekanlarda sabit görüntü almak için, dijital masa saatlerine geniş açılı, yüksek ses ve görüntü kaliteli gizli kameralar yerleştirilmiş. Uzaktan kumandalı, MSN ve Skype ortamında webcam olarak kullanılabilen masa saatlerinde 32 GB hafıza kartıyla uzun süre kayıt yapılması sağlanmış. Yüksek çözünürlüklü fotoğraf çekme özelliğine sahip gizli kamera ile eş zamanlı video ve ses kaydı yapıldığı belirlendi.
 
-SESE DUYARLI ANAHTARLIK KAMERA: ‘Sese duyarlı’ anahtarlık ile sadece ses olduğu zaman kayıt yapan ve böylece uzun süre kullanımda kalabilen görüntü ve ses kaydı yapılmış.
 
-ŞAPKA KAMERA: Saniyede 30 kare fotoğraf çeken, 65 derece açıyla dönen ve normal kameredan farksız çekim yapan yüksek teknoloji kameralar yerleştirilen şapkalar, çetenin en çok kullandığı araçlardan biri olmuş.
 
-DUVAR DİNLEME: Yapıştırıldığı duvarın arkasındaki tüm sesleri net bir şekilde aktaran cihazlar kullanılmış. Plaka, ahşap, tuğla duvar, pencere, kapı veya zırh gibi tüm engelleri aşabilen bu cihazların, duvar arkasındaki sesleri aynı anda hem dinleyip hem bilgisayar kaydına aktarabildiği belirtildi.