Yapılan çalışmalar ile ilk günden itibaren Nazilli’de yaşanan trafik sorunun büyük ölçüde azalması ise dikkatlerden kaçmadı.

Trafik Komisyonun almış olduğu karar gereğince Nazilli Belediyesi şehrin değişik sokak ve caddelerinde seyir halinde bulunan araçlar için çift şerit trafik akşını sağlanabilmesi, yol kenarına yapılan araç parklarının önlenmesi ve trafik sıkışıklığını önlemek amacıyla cadde ve yolların ortasına duba koydu. Nazilli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün yapılan yol ayrımı çalışmalarında dubaların kontrolünü Zabıta Müdürlüğü ekipleri yapacak. Nazilli Kaymakamlığı, Nazilli Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü’nün olduğu İlçe Trafik Komisyonunun ortaklaşa aldığı kararla trafik sıkışıklığı yaşayan cadde ve yollarda plastik sabit dubalar konuldu. Pilot olarak ilk uygulama başlatılan Turan Mahallesi Ziya Gökalp Caddesi, Altıntaş Mahallesi Mustafa Piyancı Caddesi, Karaçay mahallesi 257 sokak ve Yeni Mahalle 153 Sokak Köy Minibüsleri Durağı batı kapısı çıkış yollarına sabit trafik dubaları konularak trafik akışı çift yönlü sağlandı. Yol kenarlarına yapılan gelişi güzel araç parkları da engellenmiş oldu. Vatandaş sabit olarak yolların ortasına konan dubalara ilk anda bir anlam veremezken uygulamanın başladığı andan itibaren memnuniyetle karşılayarak, Nazilli’de trafik yoğunluğu yaşanan başka sokak ve caddelere de sabit trafik dubalarının konulmasını istedi.

“ŞEHRİN TRAFİK AKIŞI SAĞLANDI”

İlçe Trafik Komisyonunda alınan karar gereği yollara duba yerleştirildiğini söyleyen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; “Yaz aylarında şehir içi trafiğinde daha fazla yoğunluk yaşanıyor. Bu yoğunluk özellikle merkeze yakın sokak ve caddelerde trafiği oldukça etkiliyor. Yolların ortasına çakılan sabit trafik dubaları ile çift yön geliş gidiş rahatlayarak yol kenarlarına araçların park etmesini önlenmiş olacak. Zaten trafik sorunu gelişi güzel park edilen araçlar yüzünden 2 aracın yan yana gidememesinden kaynaklanıyordu. Şuan yapılan çalışmalar ile sorunu büyük ölçüde azalttık. Şehrin trafik yoğunluğu yaşanan diğer kritik noktalara bu dubalardan koyarak şehir içindeki trafik sıkışıklığını önlemek istiyoruz” dedi.