Aydın’da yaklaşık 10 ay önce dünyaya gelen kuzunun üzerindeki Arapça harflerle ‘Allah’ ve ‘Muhammed’ yazısı görenleri hayrete düşürüyor. Yıllardır hep beyaz renkte kuzular doğuran koyunlarının kendilerine siyah bir kuzu vermesi için Allah’a dua eden çiftçi aile, dualarının fazlasıyla kabul olması ve ortaya çıkan mucizeyle şaşırdı.

Aydın merkeze bağlı Balıkköy köyünde yaklaşık 30 yıldır hayvancılık ile uğraşan 56 yaşındaki Bilal Çalışkan’a ait koyun doğum yaptı. Dünyaya gelen siyah renkteki erkek koyunun sol ve sağ tarafında beyaz işaretler olduğunu fark eden Bilal Çalışkan, bu işaretlerin Arapça yazı olduğunu öğrendi. Bu durum üzerine mucize koyununu Arapça bilen köydeki cami imamına gösteren Çalışkan, koyunun sol tarafında sol tarafında ‘Allah’, sağ tarafında ise ‘Muhammed’ yazılı olduğu ortaya çıktı.

30 yıldır hayvancılık ile uğraştığını ve hayatında böyle bir şeyle ilk defa karşılaştığını söyleyen Çalışkan, “Kuzumun üzerinde ‘Allah’ ve ‘Muhammed’ yazısının olduğunu öğrendiğimde çok şaşırdım. Bu yazının Allah’ın bir lütfu olduğunu düşünüyorum. Ben bu koyunu kurbanlık olarak büyütecektim. Ama bu yazı ortaya çıkınca koyunu kurbanlık olarak satmaktan vazgeçtim” dedi

“SAHİP ÇIKILSIN”

Üzerinde ‘Allah’ ve ‘Muhammed’ yazan kuzunun yetkiler tarafından sahip çıkılmasını isteyen Çalışkan, “Bu mucizeyi duyanlar evime akın ediyorlar. Ve gördükleri manzara karşısında şoke oluyorlar. Ben hayvancılık ile geçimini sağlayan biriyim. İmkanlarımda kısıtlı. Bunun için bu mucizevi koyuna sahip çıkılmasını istiyorum. Bu koyunun uzun süre yaşaması için satmayı düşünüyorum. Böyle bir hayvana sahip çıkabilecek birisinin bu mucizeyi yaşatmasını arzu ediyorum. İmkanlarım kısıtlı olduğu için uzun süre bu hayvana bakamam” diye konuştu.

“YILLARCA DUA ETTİM”

Kuzunun üzerindeki yazıyı doğumdan hemen sonra fark ettiğini ifade eden Çalışkan’ın eşi Ayşe Çalışkan da, siyah bir kuzuya sahip olmak için yıllarca dua ettiğini söyledi. Duaların kabul olması nedeniyle Allah’a şükreden Çalışkan, “Şimdiye kadar kuzularımız hep beyaz oluyordu, bir siyah koyunumun olmasını çok istiyordum. Görünce ilk başta inanamadım ama ben bunu çok istemiştim. ‘Allah’ım bana bir siyah koyun ver’ diye çok dua ettim. Diledim Allah’tan ve çok şükür oldu. Bembeyaz bir koyunda silah ve üzerinde Allah ve Muhammed yazan bir koyun doğdu” şeklinde konuştu.

“BU BİR MUCİZE”

Çalışkan çiftinin koyunun üzerindeki Arapça yazıyı okuttuğu cami imamı Hüseyin Eskincanavlı ise, üzerinde ‘Allah’ ve ‘Muhammed’ yazan koyunun Allah’ın bir mucizesi olarak adlandırdı. Eskicanavlı, şunları söyledi: “Bu mucizevi kuzumuzda Allah ismini ve Muhammed yazısını gördük. Allah yazısı Muhammed yazısına oranla daha belirgin. Aile bu hayvanı kurban olarak kesebilir. Ancak koyunumuzun derisini yerlere yazmamak gerekiyor. Evinin duvarına asabilir. Bence hayvan kurban edildikten sonra bir devlet müzesinde sergiye konularak insanların görmesi sağlamalıyız”

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

20120705aw000215_02.jpg