Böyle bir başvurunun bulunmadığını kaydeden Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, söylentileri doğruladı ve “Birileri bu işi kaşıyor” dedi. Hacklenen Çaykur Rizespor"un web sitesine PKK ve Abdullah Öcalan resimleri konuldu.

Rize"de son bir haftadır Demokratik Toplum Partisi (DTP) milletvekillerinin miting yapacağı söylentileri kulaktan kulağa yayılmaya başladı. DTP"lilerin miting için Rize Valiliği"nden izin istediği öne sürüldü. Kentte halk arasında böyle bir söylentinin yayıldığını doğrulayan Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, “Söylentiler doğrudur. Ancak şu anda böyle bir müracaat yok. Birileri bu işi kaşıyor. Kim olduğunu bilemeyiz. Ancak bu yönde bir miting müracaatı yok” dedi.

Bu arada paylaşım sitesi Facebook üzerinden bazı kişiler, “DTP"liler 25 Aralık tarihinde Rize"de miting yapacak. Rize size mezar olacak” başlığı ile grup kurdu. Kısa sürede bin kişilik üyeye ulaşan grup, Facebook üzerinden DTP"lilere yönelik tehdit içeren mesajlar gönderiyor.

ÇAYKUR RİZESPOR'UN SİTESİ HACKLENDİ

Bu arada Çaykur Rizespor"un www.caykurrizespor.org adlı internet sitesi saldırıya uğradı. Hacklenen siteye PKK ve Abdullah Öcalan resimleri konuldu. Kısa bir süre yayında kalan siteye müdahale eden Çaykur Rizespor Kulübü, siteyi kapattı. Çaykur Rizespor İcra Kurulu Başkanı Ulvi Suvarioğlu, kulübün resmi internet sitesinin çirkin bir saldırıya uğradığını belirterek, “Siteyi hemen kapattık ve bakıma aldık. Ardından yaptığımız araştırmalarda bunun sadece bizim sitemize karşı değil, Türkiye"de birçok siteye aynı zamanda yapıldığını öğrendik. Teknik olarak bu işlerden anlayan arkadaşlarımıza talimat verdik. Siteyi hackleyen ve bu duruma getirenlerin IP numaralarına ulaştık. Bu numaraları da savcılığa ve polis arkadaşlara ilettik. Gereğini ve bundan sonrasını onlar yapacak” dedi./milliyet