Olayın meydana geldiği Üçyol Kavşağı'na, çevik kuvvet ekipleri sevk edildi.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ü karşılamak üzere oluşturulan araç konvoyundaki partililerle bir grup vatandaş arasında kavganın meydana geldiği Üçyol Kavşağı'na, çevik kuvvet ekipleri sevk edildi.
Ahmet Türk'ü karşılayan konvoyun arka bölümünde bulunan araçlar, kavga çıkması ve polisin yolu kesmesi nedeniyle DTP İl Binasının bulunduğu Basmane semtine geçemedi.

Üçyol Kavşağı'nda toplanan vatandaşlar konvoydakilere tepki göstererek, 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' şeklinde slogan attı ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Bu sırada bazı vatandaşların konvoydakilerin üzerine yürümesi üzerine, polis havaya ateş açtı. Konvoydaki araçlarla polis araçlarının bazılarının camlarının atılan taşlarla kırıldığı gözlendi.

Diğer yandan, çıkan kavgada 2'si polis 5 kişinin yaralandığı, yaralıların Bozyaka ve Yeşilyurt'daki hastanelere kaldırıldığı bildirildi.

İzmir'in Hatay semtinde DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ü karşılamak üzere oluşturulan konvoydaki partililerle, bir grup vatandaş arasındaki kavganın, terör örgütünü simgeleyen bez parçasını açan partililere, vatandaşların tepki göstermesi ve bir aracın, 1 vatandaşa çarpması üzerine başladığı bildirildi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Adnan Menderes Havalimanı'nda Ahmet Türk'ü karşılayan konvoy, Halide Edip Adıvar Caddesi'nden, İnönü Caddesi'ne girdiği sırada, bazı partililerin terör örgütü PKK'yı simgeleyen bez parçalarını açması, çevredeki vatandaşların tepkisine yol açtı.

Bu arada konvoydaki araçlardan biri, 1 vatandaşa çarptı. Yaralanan vatandaş hastaneye kaldırıldı. Yetkililer, olay sırasında, 4'ü polis, 1'i gazeteci toplam 11 kişinin yaralandığını, çok sayıda aracın camlarının kırıldığını bildirdi.

Vatandaşa çarpan aracın sürücüsünün Basmane Karakolu'na götürülerek gözaltına alındığı kaydedildi.

KARABAĞLAR MHP ÖNÜNDE GRUP TOPLANDI

Diğer yandan, DTP'lilere tepki gösteren bir grup, Karabağlar MHP İlçe binası önünde toplandı. MHP İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, burada gruba hitaben yaptığı konuşmada, 'Provakasyonlara gelmeyin, sizi hiçbir olayın içinde görmek istemiyorum' dedi.

Bu arada, İnönü Caddesi'ndeki vatandaşlar evlerin balkonlarına, pencerelerine ve iş yerlerinin camlarına Türk Bayrağı astı./yeni şafak