Başbakan Erdoğan, Erdoğan, TBMM Başkanlığı seçimleri için AKP içinden çıkacak adayı netleştirmek üzere, milletvekillerini dün partisinin genel merkezinde topladı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda Erdoğan herkes aday ismini teleffuz etmesini beklerken, AKP"nin iktidarda 8. yılı olduğunu belirterek, gerçekleştirdikleri hizmetleri anlatmaya başladı. Türkiye ve demokrasi için hizmetlerine hız kesmeden devam ettiklerini belirten Erdoğan, bu çerçevede Kürt açılımıyla ilgili de mesajlar verdi. “Türkiye"nin daha ileri gitmesi için bu sorun çözülmeli” vurgulamasını yapan Erdoğan, “Başkasından çözüm bekleyemeyiz. Biz çözüm üretmek zorundayız. Niyetimiz hayır, akıbet de hayır olur” dedi.

Milletvekillerine, “Bu konuda söylem birliği içinde olmalıyız” uyarısında bulunan Erdoğan, yapacakları görüşmelerin ardından bastıracakları “kitapçık” ile bu söylem birliğini sağlayacaklarını söyledi.

Bize “Vatan haini” dediler

Kürt sorununun çözülmesini herkesin istediğini ifade eden Erdoğan, bu konuda tüm sivil toplum kuruluşları ve partiler ile temas kuracaklarını, her kesimin görüşünü aldıktan sonra da sonuçları kamuoyu ile paylaşacaklarını bildirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli"nin kendisine ve partisine yönelik sert eleştirilerini anımsatan Erdoğan, “Onlarla da (MHP) görüşmeyi düşünüyorduk ama, bize "vatan haini", "bölücü"diyenlerle konuşmanın ne anlamı olabilir?” dedi. Erdoğan"ın bu sözleri, Kürt açılımı konusunda MHP"yle diyaloğa geçilmeyeceği şeklinde yorumlandı.

“10 şehidimiz vardı”

Erdoğan, daha önce randevu talebini yanıtsız bıraktığı DTP için ise, “Uygun bir zamanda görüşeceğim” dedi. Erdoğan"ın, DTP"ye daha önce randevu vermeme gerekçesini, “Bizden
Vatan