Demokratik Sol Parti(DSP) İl Başkanlığı, DSP Genel Başkanı Masum Türker'in başkanlığında DSP Genel Merkezi'nde 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Türker, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın bir araya gelerek, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı konusunda hazırlanan ortak deklarasyonu imzaladıklarını hatırlatarak konuşmasına şöyle devam etti:

"Sayın İhsanoğlu'nun seçim propagandası başlamıştı. Hemen hemen her gün hangi il de olacağını şuanda programlamış bulunuyoruz. Kurulmuş olan partiler arası Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleme komisyonunda Genel Sekreterimiz Sayın Hasan Erçelebi DSP temsilcisi olarak da görev almaktadır. Bugüne kadar ziyaret ettikleri illerde Trabzon, Erzurum, Sakarya, Bursa illerinde bizim arkadaşlarımız yer almışlardır. Kendisinin gideceği yerlerde arkadaşlarımız yer alacaklar. Bu seçimde herkesin oy vermesi gerekir, her verilmeyecek oy Türkiye'nin geleceğinin karanlık olmasına destek verecek bir yaklaşımdır."