CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve il yönetimi, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde siyasi parti ziyaretlerine devam ediyor. Bu kapsamda DSP İl Başkanı Selçuk Karakülçe ve yönetimini ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunan Engin, çatı aday için destek istedi. DSP İl Başkanı Selçuk Karakülçe de DSP olarak yüzde 99 Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek vereceklerini belirtti.

"SANDIK GÜNÜNDE BİRLEŞECEKLER"

Seçim öncesi siyasi parti görüşmelerine devam edeceklerini kaydeden Engin, şöyle konuştu: "Bu süreçte güçlü bir işbirliğiyle İzmir'de en iyi örneği vereceğimize inanıyorum. Eleştiriler normal. Seçmenimiz en iyisini istiyor. Ekmeleddin Bey'in cumhuriyet değerlerine karşı olmadığını, cumhuriyet değerlerine saygılı olduğunu, Türkiye'yi yurt dışında en iyi şekilde temsil edeceği ortaya çıkacaktır. İzmirlilerin mutlaka sandık günü birleşeceğine inanıyorum."

"YENİ ADAY ÇIKARILACAĞINA İHTİMAL VERMİYORUM"

CHP içerisinde farklı bir cumhurbaşkanı adayı çıkma ihtimaline karşı görüş bildiren Engin, şunları söyledi:"Bu arkadaşlarımıza saygı duyuyorum onlar da aynı kaygıyı duyuyor. Onların bu çabalarını da ortak olarak görüyorum. Yeni cumhurbaşkanı adayı çıkarılacağına ihtimal vermiyorum. O arkadaşlarımız da aynı kaygıları paylaştığı için kısa süre sonra aynı kervana katılacaklar diye düşünüyorum." 

"EN KÖTÜ KARAR KARARSIZLIKTAN İYİDİR"

DSP İl Başkanı Selçuk Karakülçe de böyle bir süreçte en kötü kararın kararsızlıktan iyi olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Çağdaş, laik, Atatürkçü, demokratik duruş adına bütün kitlelerin gönülden oy verebileceği bir adayımız olsaydı ama Ekmeleddin Bey'in çabaları da geri kalmamakta. Elinden geldiğince geçmişteki bazı yanlış anlaşılmaların yanlış ifade etmelerden kaynaklı olduğunu topluma anlatma çabasında. DSP olarak çalışmalarımızı yaptık, çarşamba günü resmi açıklamayı yapacağız. Gayet olumlu bir görüşme oldu. Bundan sonraki süreçte cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu'na yüzde 99 destek vereceğiz. Bir engel görünmüyor. Ülke için böylesinin hayırlı olacağını düşünüyoruz. Elimizden geldiğince sürece katkı vereceğiz."