Yeni yönetimi kamuoyuna tanıtmak için basın toplantısı düzenleyen Merkez İlçe Başkanı Mehmet Türkiş, yeni yıla yeni bir oluşumla başladıklarını söyledi.

Düzenlediği basın toplantısında hem 2009 yılını hem de AK parti"nin icraatlarını değerlendiren DSP Aydın merkez İlçe Başkanı Mehmet Türkiş, “İktidarın olumsuz icraatları nedeniyle 2009 yılı halkımız için geçim sıkıntısının hat safhaya çıktığı,toplumsal huzurun bozulduğu, devlet kurumları arasında çekişmenin tehlikeli boyutlara ulaştığı, ekonomik olarak açlık,yokluk ve yoksulluğun arttığı bir yıl olmuştur. DSP olarak AK Parti iktidarı ile 2010 yılından da ümitsiziz” dedi.

DSP"nin ülkenin her zor döneminde göreve gelerek, sorunlara çare ürettiğini söyleyen Türkiş “DSP 2002"ye kadar koalisyonda 1.parti olarak halkı için hükümet olarak görev yapmış olup terörü önlemiştir. Son 7 yıl da anaların her gün akan gözyaşları karşısında AK Parti hükümeti çözüm üretememiş, sorunların odağı olmuştur. 1999-2002 yılları arası enflasyondan söz edenlerin, koalisyon hükümetince alınan ekonomik tedbirlerin ve çıkarılan yasaların nimetinden yararlandıklarını unutmaktadırlar” sözlerine yer verdi.

Hükümetin "Demokratik açılım" adını verdiği çalışmayı da eleştiren Türkiş, DSP olarak ülke sorunlarını çözecek projeleri ve kadroları olduğunu ifade ederek kendi başkanlığındaki, Çiğdem Büyükyurt, M.Emin Kardeş, Ahmet Kutlular, Selahattin Zengin, Süleyman Meral, İsmail İnalkoç, Ceyhun Sönmez, Bülent Mert, Rasim Akan ve Pervin Azman"dan oluşan yeni yönetim kurulu üyelerini tanıttı./iha