DSP'deki bir başka kriz ise, kasadaki 84 milyon TL'nin 30 milyon TL'ye düşmesi.

DSP'de yerel seçimler ardından CHP'ye verilen destek nedeniyle başlayan kriz, Genel Başkan Zeki Sezer'in istifa kararıyla zirveye çıktı. Yerel seçimlerde CHP'ye destek veren 5 milletvekili ve Rahşan Ecevit yönetimin istifasını isterken, parti içinde bir başka kriz gündeme geldi. DSP'li muhalifler Genel Başkan Zeki Sezer'in, göreve geldiğinde kasada 84 milyon TL'ye yakın para olduğu, ancak bugün bu paranın 30 milyon TL'ye düştüğünü söylüyor.
SEZER İSTİFASINI SUNACAK

DSP'de Rahşan Ecevit'e yakın duran bir ekip ile DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'e yakın duran ekip arasında uzun süredir DSP yönetimi için mücadele veriliyor. Rahşan Ecevit'in yakın durduğu DSP Milletvekilleri arasında Tayfun İçli, Emrehan Halıcı, Mücahit Pehlivan, Ahmet Tan ve Recai Birgün bulunurken, Zeki Sezer'in yakın duran ekipte ise Mustafa Vural, Hüseyin Pazarcı, Hasan Erçelebi, Ayşe Jale Ağırbaş, Hasan Macit, Hüseyin Mert, Süleyman Yağız, Harun Öztürk yer alıyor. Zeki Sezer, partisinin genel başkanlığından istifa etme kararı aldığını hatırlatarak, “İstifamı pazar günü genel sekreterliğe sunacağım” dedi.

Bu kararı, partisinin 29 Mart yerel seçimlerinde elde ettiği sonuç üzerine aldığını ifade eden Sezer, ancak istifasını resmi olarak sunmak için hafta sonu gerçekleşti-rilecek "İl Başkanları ve Parti Meclisi Çalışma Toplantısı"nı beklediğini kaydetti.

PARALAR NEREYE GİTTİ

Bülent Ecevit'in genel başkanlığı bıraktığı zaman partinin kasasında 84 milyon TL'nin üzerinde para bulunduğu biliniyor.

Partinin kasasında bu kadar büyük para bulunması DSP yönetimini ise daha önemli duruma getirdi. Parti içi muhalefetin yönetime karşı ağır eleştirilerde bulunmasının temelinde de bu paranın yattığı belirtiliyor. DSP yönetimi, 5 milletvekilinin partiden ihraç edilmesi için düğmeye bastıktan sonra muhaliflerin dile getirdiği ilk konu 'partinin paralarının nereye gittiği?'sorusu oldu.


Kurultayda paraların hesabını soracağız


Sezer'e muhalif olanların başında gelen DSP İstanbul Milletvekili Ahmet Tan da beyanlarında sık sık DSP'nin kasasındaki paraları soruyor. Ahmet Tan, mevcut yönetim göreve gelmeden önce DSP kasasında 90 milyona yakın para bulunduğunu hatırlatarak, “Bugün bu paranın faiziyle birlikte 120 milyona yaklaşması gerekirdi. Ama kamuoyuna yansıyan bu para bugün 30 milyona inmiş. Bu paralar Ecevit'in mirasıydı. Partinin değil milletin parasıydı. Bu paraları kim yedi ve nasıl harcandı. Bunun açıklanması lazım. DSP sitesinde hergün Genel Sekreter'in süslü demeçleri bulunuyor. Bu süslü demeçlerin yanında bu paraların nereye harcandığının da açıklanması gerekir. Kurultay'da milletin paralarının nereye harcandığının hesabı sorulmalıdır” dedi.


DSP'yi aile şirketine çevirdiler


DSP'nin daha önce 90 milyon TL'ye yakın parasının olduğunu ifade eden DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, “Bizi ihanetle suçluyorlar. Akılla mantıkla bağdaşmayan şeyler söylüyorlar. DSP'yi bir aile şirketine çevirdiler. DSP aile şirketi değildir. Ben 90 trilyon lirayla partiyi bunlara bıraktım. Şimdi 30 milyon TL bile kalmadı deniliyor. Nerede bu paralar. Yaptıkları tek şey bize iftira atmak” dedi.