Seçim çalışmalarının konuşulduğu toplantı öncesi gündemdeki konuları değerlendiren DSP Aydın İl Başkanı Ali Gilik, iktidar ve muhalefeti eleştirdi. Son günlerde sıkça konuşulan 2. dil tartışmaları konusunda da konuşan DSP Aydın İl Başkanı Ali Gilik, “Meclis kürsüsü devlete meydan okunacak yer değildir. Bilmediğimiz dili devlete meydan okurcasına Meclis Kürsüsünden konuşanlara diğer milletvekilleri hadlerini bildirmelerini bekliyoruz” dedi.
Öğlen saatlerinde DSP Aydın İl Binası"nda düzenlenen toplantıya ilçe başkanları ve il yönetimi katıldı. Toplantının açılışında konuşan DSP Aydın İL Başkanı Ali Gilik , AK Parti ile geçen yılları "Boşa geçen yıllar" olarak değerlendirerek “Bu hükümet yumurtaya kükrüyor, bölücüye susuyor. AK Parti iktidarının tavizleri sonucunda ülkemiz her geçen gün bölünmeye parçalanmaya ayrışmaya doğru sürüklenmekte iktidar gerekli önlemleri almamaktadır. Parlamentoda grubu bulunan muhalefet partileri sadece bu durumu izlemekte çözüm üretememektedirler. Ülkemizde bugün için en önemli sorun birlik ve bütünlüğün sağlanması, ülkemizin parçalanmaması ve bağımsızlığımızın korunmasıdır. Sessiz kalan bu işin ortağıdır” diyerek iktidar ve muhalefetin özellikle BDP"lilerin eylemlerine karşı vurdumduymaz davrandığını ima etti.
“CHP'DE KEMALİSTLER VE ULUSALCILAR BUDANMAKTADIR”
Şu anda mecliste bulunana CHP"nin sürekli eksen kayması yaşadığını ve kesinlikle solu temsil edemediğini de ima eden DSP Aydın İl Başkanı Ali Gilik, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu için “Bunlar Bülent Ecevit"in taklitçileridir” dedi. Konuşmasında CHP eski lideri Deniz Baykal"ın “CHP AKP"lileştirilmemeli, BDP"lileştirilmemeli” söyleminde bulunduğunu hatırlatan DSP İl Başkanı Ali Gilik “Demek ki bazı güçler tarafından CHP AKP"lileştirilmeye ve BDP"lileştirilmeye çalışılmaktadır. CHP"de Kemalistler, ulusalcılar budanmakta partide etkisizleştirilmektedir. Ancak DSP tüm engellemelere karşın dimdik ayaktadır” diye konuştu.
“MECLİS KÜRSÜSÜ"NDEN KÜRTÇE KONUŞARAK DEVLETE MEYDAN OKUYANLARIN HADLERİ BİLDİRİLMELİDİR”
Son günlerde ortaya atılan 2. dil konusuna da değinerek, hem Meclis Kürsüsü"nden devlete meydan okurcasına Kürtçe konuşanları hem de buna müsaade eden Meclisteki milletvekillerini sert bir dille eleştiren DSP Aydın İL Başkanı Ali Gilik, “Anayasamızın 3. maddesi gayet açıktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti"nin dili Türkçedir. Bugün TBMM iki dillilik isteyen bazı milletvekilleri meclis kürsüsünden bilinmeyen bir dille konuşarak adeta devlete meydan okumaktadır. Meclis kürsüsü devlete meydan okunacak yer değildir. Meclisteki milletvekillerinin kürsüye çıkıp bilinmeyen bir dille konuşarak adeta devlete meydan okuyanları hadlerini bildirmelerini bekliyoruz” dedi.
Başkan Gilik, konuşmasının sonunda ülkenin aydınlık geleceği için herkesi Ak Güvercinli Bayrağın altında toplanmaya davet etti.